Готуємо з Університетом Туган-Барановського (Ч.ІІ)

Десерти із заварного тіста студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа»

2 листопада відбулися чергові лабораторні заняття у студентів груп: ХТ-20, ХТ-19, ХТ-18, ГРС-20, ГРС-19, присвячені приготуванню кондитерських виробів із заварного тіста (еклерів, профітролів, тортів  тощо) з дисципліни «Основи кондитерського та пекарського мистецтва».

Цього разу заняття проводилися в незвичному для лабораторних робіт форматі «он-лайн» вдома на власних кухнях.

Під керівництвом викладачів кафедри технології в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Сімакової Ольги Олександрівни та Пусікової Олени Анатоліївни студенти відпрацювали технологію виготовлення виробів із заварного тіста та оздоблювальних напівфабрикатів, вимоги до  їх оформлення і подавання.

Тістечка із заварного тіста – це витончена випічка з внутрішньою порожниною, в яку може закладатися солодка та несолодка начинка. Рецепт заварного тіста придумав якийсь маестро Пантереллі. Він навіть намагався назвати приготований їм продукт своїм ім’ям. Так і говорив: тісто «Пантереллі». Але в наших краях прижилася назва «заварне». Французи ж з італійцями називають його «pâte à choux» (пат-а-шу).

В процесі приготування в духовці у виробі утворюється порожнина, в яку можна й потрібно додати начинку. Тонка та витончена оболонка, що утворюється навколо цієї порожнини називається «пат-а-шу». Сьогодні широко відомі такі вироби з нього, як профітролі, заварні тістечка та еклери.

Побажаємо хлопцям та дівчатам нового досвіду і нових дивовижних відкриттів, легкого і безперешкодного руху вперед – до нових успіхів!

437 разів прочитано