Готуємо з Університетом Туган-Барановського
Кондитерські вироби з пісочного тіста студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа»
19 жовтня лабораторія інноваційних ресторанних технологій кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва знову наповнилася неперевершеними ароматами випічки, кремів та начинок.
В рамках вивчення дисципліни «Основи кондитерського та пекарського мистецтва» відбулися чергові лабораторні заняття у студентів груп: ХТ-20, ХТ-19, ХТ-18, ГРС-20, ГРС-19, присвячені приготуванню кондитерських виробів із пісочного тіста (тістечок, чизкейків, печива тощо).
Заняття проводилися з дотриманням всіх карантинних вимог, викладачі пройшли повний курс вакцинації від Covid-19.
Пісочне тісто одне з найсмачніших в кондитерському виробництві, що чудово підходить до печива, відкритих та закритих пирогів із різними начинками, чизкейку, тортів, тістечок. Воно має досить щильну консистенцію, в готовому вигляді хрустке і розсипчасте. Класичний склад включає в себе борошно, цукор, маргарин або вершкове масло. Сучасні кондитери внесли доповнення, додавши в класичну рецептуру розпушувач, сметану та інші інгредієнти.
Під керівництвом викладачів кафедри Сімакової Ольги Олександрівни та Пусікової Олени Анатоліївни студенти засвоїли основні вимоги до приготування пісочного тіста; процеси, що відбуваються під час виробництва та випічки виробів; вимоги до якості готової кондитерської продукції.
На дегустацію були представлені вироби:
- чізкейк з лимонним курдом;
- полунично-сирний тарт;
- класичний кіш з начинкою з яєць, вершків та сиру;
- тарталетки з карамелізованим яблуком;
- тістечка з лимонним кремом;
- печиво різноманітних форм.
Бажаємо студентам безліч творчих ідей, натхнення, невичерпного оптимізму та щасливого блиску в очах! Нехай життя дарує багато яскравих фарб і перемог!