Університет Туган-Барановського інформує: День Гідності та Свободи України

Університет Туган-Барановського інформує: 21 листопада відзначається День Гідності і Свободи України. Цей день об’єднує ключові дати: Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Громадянський протест під час Революції Гідності тривав 94 дні з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року.

Епіцентром подій стали столичний майдан Незалежності та прилеглі вулиці – Хрещатик, Михайла Грушевського, Інститутська. На відміну від подій Помаранчевої революції, під час Революції Гідності постраждало багато людей: 106 були вбиті і понад 2 тис. поранені. Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття.

З 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення. Україна обороняє свої кордони, які прагне опанувати росія. Війна, яку вона розпочала, показала міць, незламність і єдність українців! Все заради справедливості і перемоги!

«Десять років тому ми розпочали нову сторінку боротьби. Десять років тому українці провели свій перший контрнаступ – проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього, проти нашої неволі. Рік за роком, крок за кроком ми робимо все, щоб у колі зірок на прапорі ЄС, що символізує єдність народів Європи, сяяла й наша зірка – зірка України», — сказав Зеленський.

69 разів прочитано