Кафедра загальноінженерних дисциплін та обладнання Університету Туган-Барановського провела круглий стіл

Проведення круглого столу на тему «Сучасні тенденції застосування холодильних технологій для зберігання продуктів харчування» відбулося 14 листопада 2022 року із залученням технічного представника ТОВ «СЕРВИС 24» Савустьяна С.М.

Захід відвідали студенти спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» і 142 «Енергетичне машинобудування», першого (бакалаврського) рівня, та викладачі кафедри загальноінженерних дисциплін та обладнання Цвіркун Л.О., Перекрест В.В.

Організатор круглого столу, завідувач кафедри загальноінженерних дисциплін та обладнання, Омельченко О.В., надав слово Савустьяну С.М., який зазначив, що плоди та овочі містять комплекс корисних речовин, такі як вуглеводи, ензими, вітаміни, мінеральні речовини, які необхідні людині. У даний час вирощують приблизно 4 млн. тон овочів і фруктів, 30% яких псуються у процесі зберігання, що є великим показником втрат цієї продукції. Акцентував увагу, що індустрія заморожених продуктів зазнає нових викликів та можливостей від наслідків пандемії COVID-19, що сприяло зростаючому попиту на технологічні лінії «без дотику рук». Особливо у міжсезоння наявність заморожених продуктів заповнює прогалину. Безпека харчових продуктів стала безпрецедентно важливою не тільки для замороженого м’яса та морепродуктів, а й для заморожених ягід. Зазначив, що актуальним і важливим напрямом є удосконалення холодильних технологій для зберігання продуктів харчування.

45 разів прочитано