Готуємо з Університетом Туган-Барановського: кондитерські вироби з пісочного тіста

Готуємо з Університетом Туган-Барановського: смачні кондитерські вироби з пісочного тіста

Розпочався новий навчальний рік і студенти після літніх канікул з новими силами приступили до навчання. Однією з найцікавіших вибіркових дисциплін, які пропонує кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва всім здобувачам вищої освіти Університету, є «Основи кондитерського та пекарського мистецтва».

Ціль вивчення дисципліни полягає у формуванні у здобувачів вищої освіти сучасного наукового світогляду та системи спеціальних знань у галузі кондитерського та пекарського мистецтва. Студенти вивчатимуть технології борошняних кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів,  сучасних тенденцій в їх оформленні та приготуванні.

В поточному навчальному році «смачну» дисципліну обрали, окрім студентів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа», навіть студенти спеціальності «Філологія».

Вже  20 та 21 вересня відбулися перші лабораторні заняття в режимі «он-лайн» у студентів груп: ХТ-21, ГРС-21, ФЛ-19, присвячені приготуванню кондитерських виробів із пісочного тіста (тістечок, пирогів, печива  тощо).

Під керівництвом викладачів кафедри Сімакової Ольги Олександрівни та  Пусікової Олени Анатоліївни студенти засвоїли основні вимоги до приготування пісочного тіста; процеси, що відбуваються під час виробництва та випічки виробів; вимоги до якості готової кондитерської продукції.

На дегустацію  були представлені вироби:

  1. Печиво різноманітних форм:
  • лимонне;
  • з малиновим варенням;
  • з корицею;
  • з родзинками;
  • з шоколадом.
  1. Тертий пиріг із вишнею та корицею.
  2. Пісочний рулет з вершковим кремом.

Початок покладено! Дебют відбувся! Бажаємо студентам безліч творчих ідей, натхнення та щасливого блиску в очах!

116 разів прочитано