Візит представників Університету Туган-Барановського до установ управління вищою освітою Естонії

18 – 20 квітня 2024 року в межах реалізації проєкту Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського «Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області», що фінансується Європейським Союзом, відбувся візит представників Університету – в.о. ректора Оксани Чернеги, менеджера проєкту Тетяни Кожухової, координатора проєкту з євроінтеграційних питань Юлії Бочарової до м. Таллінн (Естонія). У ході візиту відбулись зустрічі з директором з розвитку Управління освіти та молоді Естонії Юллє Муст, членами Естонського агентства із забезпечення якості вищої освіти, експертами робочої групи з якості електронних курсів Естонії. Під час візиту відбулось ознайомлення з досвідом Естонії щодо оцінювання якості освіти, поліпшення якості навчання, проведення оцінки та розповсюдження найкращих практик забезпечення якості у співпраці з освітніми закладами та іншими партнерами, ефективного впровадження електронного навчання, використання інноваційних технологій у навчальному процесі.

Університету Туган-Барановського запрошує на вебінар «Запуск готелю – практичний досвід»

Запрошуємо на вебінар!

Кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Університету Туган-Барановського запрошує на вебінар «Запуск готелю – практичний досвід».

Спікер – Юлія Косенко, операційний директор мережі готелів «Ribas Hotels»

Ribas Hotels – це міжнародна керівна компанія повного циклу. Надає послуги з розробки концепції готелів, проєктування, супроводу всіх етапів реалізації проєкту та послуги франчайзингу для девелоперів.

Вебінар відбудеться 26 квітня 2024 р. о 11.00 за допомогою Zoom. Запрошуються усі бажаючі. https://us05web.zoom.us/j/83148585378?pwd=iv2gPF5CjqRvgxaiEruIltEvGEaPue.1

Ідентифікатор конференції: 831 4858 5378

Код доступу: 2LsVpV

Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: Вільям Шекспір

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у бібліотеці ДонНУЕТ відбулась презентація, присвячена 460 – річчю від дня народження Вільяма Шекспіра (1564–1616), англійського драматурга, поета.

Вільям Шекспір – один із найвідоміших драматургів світу. Він прожив 52 роки, залишивши людству величезні невичерпні скарби: 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і цикл із 154 сонетів. Твори перекладені багатьма мовами світу і з’являються на театральній сцені частіше, ніж п’єси будь-якого іншого драматурга, який коли-небудь жив і творив.

460 років від дня народження Уїльяма Шекспіра

Навчально-практичний вебінар для магістрів ОП «Ресторанні технології» в Університеті Туган-Барановського

19 квітня 2024 р. для здобувачів вищої освіти ОП «Ресторанні технології» в рамках опанування дисципліни «Технологічні основи безпеки харчових продуктів» відбувся навчально-практичний вебінар на тему «Практичні аспекти маркування харчових добавок та алергенів» (лектор – доцент кафедри ТРГГРСП Слащева А. В.). Вебінар проводила Люшинська Альона, випускниця ДонНУЕТ, технолог Департаменту кондитерської продукції групи компаній «Fozzy Group» (м. Київ). Майбутні фахівці ресторанної галузі мали можливість засвоїти корисну інформацію щодо сучасних особливостей маркування харчової продукції, а також попрактикуватися на конкретних прикладах. Дякуємо пані Альоні та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Університет Туган-Барановського запрошує на онлайн-лекцію від Ukraine Global Faculty

Шановні викладачі, аспіранти, студенти!

Пропонуємо зареєструватися на онлайн лекцію партнера, зареєстрованого патентного повіреного у Foley Hoag LLP (Boston, MA, USA), який входить до рейтингу Найкращих адвокатів Америки (патентне право), PhD, JD Alexander Akhiezer– «Patent Enforcement»

Дата та час: 23 квітня о 19:00.

Короткий опис до лекції:

У цій лекції ви зможете дізнатися про стратегічне використання патентів як інструменту збереження частки ринку; структуру претензій; визначення різних типів порушень та потенційні засоби захисту від претензій щодо порушення патентів.

Лінк на реєстрацію: http://surl.li/rfhor

Alexander Akhiezer – основні факти про його професійне життя:

Його практика зосереджена на нових технологіях, які потребують міждисциплінарного підходу. Він співпрацює з провідними університетами, стартап-компаніями, венчурними інвесторами та публічними компаніями з питань комерціалізації технологій, включаючи питання патентного захисту та ліцензування, а також управління життєвим циклом патентів, розробку портфелів ІВ та стратегій. Бере участь у корпоративних поглинаннях, розробці та веденні переговорів щодо портфельних ліцензійних угод, а також у підготовці висновків для консультування з питань порушення та дійсності патентних прав.

Отримав ступінь з теоретичної фізики в Харківському національному університеті. У 1992 році переїхав до США, де отримав другий ступінь бакалавра в Нью-Йоркському університеті за спеціальністю “Хімія” (1996), а потім ступінь PhD в Массачусетському технологічному інституті за спеціальністю “Фізична та комп’ютерна хімія” (2001). У 2007 році отримав ступінь доктора права (Juris Doctor) у Школі права Саффолкського університету в Бостоні.

З 2001 року працює в юридичній галузі, спеціалізуючись на інтелектуальній власності, насамперед патентному праві. Він є партнером Foley Hoag LLP, відомої бостонської юридичної фірми. Його власна практика зосереджена на наданні допомоги компаніям-початківцям у розробці портфелів ІВ.

Серед визначних нагород – отримання стипендії Пола та Дейзі Сороса для новоприбулих американців (1999) та включення до списку “Найкращих адвокатів Америки” (рецензоване видання та рейтингова компанія) у 2023 році.

Телеграм канал Ukraine Global Faculty – https://t.me/UkraineGlobalFaculty та FB сторінка – https://www.facebook.com/profile.php?id=100087972537514. Приєднуйтесь!

 

Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: Міжнародний день пам’яток і визначних місць

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у бібліотеці ДонНУЕТ діє виставка, присвячена Міжнародному дню пам’яток і визначних місць.

Міжнародний день пам’яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ІКОМОС), внесеної 18 квітня 1982 року. Рішення про відзначення дати було прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році. Міжнародний день пам’яток і визначних місць — спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

Міжнародний день пам’яток і визначних місць

Онлайн-вебінар «ТОВ «КРИВОРІЖХЛІБ»: ПОДОРОЖ НА СУЧАСНЕ ПІДПРИЄМСТВО»

В Університеті Туган-Барановського вже стало гарною традицією періодично запрошувати на зустрічі зі студентами відомих роботодавців.

Так, 9 квітня 2024 року кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва організувала онлайн-вебінар «ТОВ «КРИВОРІЖХЛІБ»: ПОДОРОЖ НА СУЧАСНЕ ПІДПРИЄМСТВО».

Від ТОВ «Криворіжхліб» на зустрічі були присутні головний технолог Осадчук В.М. та начальник лабораторії Сорока Л.І. Наш університет представляли переважно здобувачі ОП «Ресторанні технології» магістерського та бакалаврського рівня освіти та  студенти ОП «Готельно-ресторанна справа», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Маркетинг», «Менеджмент». Також до вебінару доєдналися викладачі як кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва, так і інших. Серед них Сімакова О.О., Слащева А.В., Ніколайчук О.А., Коренець Ю.М., Боднарук О.А. та інші. Модератором зустрічі виступила  Горяйнова Ю.А. Вона представила презентацію про співпрацю Університету Туган-Барановського і ТОВ «Криворіжхліб», а потім надала слово гостям.

Головний технолог підприємства Осадчук В.М. розповіла про інновації в технології хлібобулочних виробів, про особливості поставки сировини, про ціни на готову продукцію, про її реалізацію.

Сорока Л.І. ознайомила здобувачів з роботою лабораторії, в якій проводяться дослідження якості борошна, води, кухонної солі, а також готової продукції.

Осадчук В.М. та Сорока Л.І., здається, про хліб знають все і можуть розповідати годинами. Вони зацікавили наших здобувачів вищої освіти своїми виступами. Тому і питань було багато.

Зустріч душе швидко добігала кінця. Осадчук В.М. від імені директора ТОВ Налбантова І.О. запросила наших студентів прикрашати паски напередодні Великодня.

А ми, викладачі та студенти Університету Туган-Барановського, подякували представникам ТОВ «Криворіжхліб» за участь у вебінарі та маємо надію, що наша співпраця на довгі роки!

Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: творчість Франса

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у бібліотеці ДонНУЕТ відбулась презентація, присвячена 180 – річчю від дня народження Анатоля Франса, французького прозаїка, літературного критика, лауреата Нобелівської премії з літератури за 1921 рік.

Художня творчість Франса вирізняється надзвичайною культурною насиченістю. Ж. Леметр писав про Франса: “Розум цього неймовірно освіченого літератора, вельми вправного і витонченого, ввібрав усі інтелектуальні надбання нашого століття; я не знаю іншого письменника, який би відображав реальність крізь такий багатющий пласт науки, літератури, попередніх вражень і роздумів”.

Творчість Франса справила значний вплив на Р. Мартен дю Ґара, A. Барбюса, М. Пруста, А. де Сент-Екзюпері.

Анатоль Франс (Анатоль Франсуа Тібо)

Серія інтерв’ю зі стейкхолдерами: для нас успіх – це можливість ширити мистецтво України, її спадщину та сучасні здобутки світом

Соціальний проєкт «ДонНУЕТ в обличчях» має на меті забезпечити участь та підтримку стейкхолдерів Університету Туган-Барановського, створити спільні показники успішності.

Сьогодні маємо бесіду з представниками Комунального закладу культури “Міський виставковий зал” КМР.

Read more

Університет Туган-Барановського інформує: лекція від Ukraine Global Faculty

Шановні викладачі, аспіранти, студенти!

Пропонуємо зареєструватися на онлайн лекцію виконавчого директора Інституту стратегічного управління ризиками (м. Лондон, Великобританія) David Rubens «Creating The NextGeneration Risk Management Framework».

Дата та час: 16 квітня о 19:00.

Короткий опис до лекції:

У цій лекції розглядатимуться проблеми, пов’язані з розробкою структур і можливостей управління стратегічними ризиками та кризами, які відповідають викликам майбутнього покоління.

Запрошуємо взяти участь: http://surl.li/ejrlw

David Rubens – основні факти про його професійне життя:

  • доктор наук з безпеки та управління ризиками; в Університеті Портсмута (2015) захистив дисертацію про альтернативні системи командування та контролю для стратегічного управління та прийняття критичних рішень у складних кризових ситуаціях;
  • професор Європейського центру миру та розвитку Університету миру ООН (Белград) та програмним директором Міжнародної програми післядипломного навчання зі стратегічного ризику та управління кризами; доцент Берлінської школи економіки та права на магістерській програмі з управління безпекою та доцент програми МВА Університету Глостершира;
  • спеціалізується на управлінні надскладними системами, пов’язаними з управлінням містом і критичною національною інфраструктурою;
  • у 2018 році заснував Інститут управління стратегічними ризиками (ISRM), який зарекомендував себе як провідна платформа для науковців, практиків і політиків у різних сферах, пов’язаних із безпекою, ризиками та управлінням кризами. У рамках ISRM Рубенс розробив низку акредитованих у Великобританії навчальних програм зі стратегічного ризику та управління кризами, які він проводить на семінарах по всьому світу для керівників вищої ланки в міністерствах і відомствах, корпоративних організаціях і глобальних неурядових організаціях.

Телеграм канал Ukraine Global Faculty – https://t.me/UkraineGlobalFaculty та FB сторінка – https://www.facebook.com/profile.php?id=100087972537514. Приєднуйтесь!

нг