Серія інтерв’ю зі стейкхолдерами: для нас успіх – це можливість ширити мистецтво України, її спадщину та сучасні здобутки світом

Соціальний проєкт «ДонНУЕТ в обличчях» має на меті забезпечити участь та підтримку стейкхолдерів Університету Туган-Барановського, створити спільні показники успішності.

Сьогодні маємо бесіду з представниками Комунального закладу культури “Міський виставковий зал” КМР.

  • Знайомство, історія та досвід. Розкажіть про вашу організацію (найважливіші факти). Розкажіть трохи про свою посаду?
  • Комунальний заклад культури “Міський виставковий зал” КМР – справжній духовно-просвітницький центр для мешканців міста, який теж розташований у історичному центрі міста та організовує дозвілля мешканців міста. Тут виставляються роботи художників, як міста Кривого Рогу, України так і гостей нашої країни. Поряд з відомими іменами художників з’являються нові молоді імена. Зали для виставок художникам та майстрам надаються безкоштовно, що значно полегшує починаючим творчим особистостям сходження до мистецького Олімпу.

Заклад був заснований 29 липня 1996 року. Історія його заснування тісно пов’язана з існуванням у Кривому Розі міської організації Національної Спілки Художників.

Як справжній центр культурно-просвітницької роботи, який зацікавлений у розвитку нових послуг для мешканців міста, виставочний зал вдало впроваджує у життя проекти: «Поетична вітальня», «Творча вітальня», «Вечір старовинного романсу», «Великі імена», «Юні таланти», проводить творчі зустрічі з криворізькими поетами, письменниками, музикантами, редакторами історико- культурологічного журналу «Символ», презентує нові видання.

Працівники виставочного залу постійно працюють над вдосконаленням, не зупиняються в своїй роботі в пошуках нових проектів, нових імен, нових талантів, як серед молоді, так і досі маловідомих аматорів, джерело яких – щедра криворізька земля.

Директор: Ситник Дмитро Петрович.

Адреса: 50000, Дніпропетровська обл., м.Кривий Ріг, вул.Олександра Поля, 2.

Контактний телефон:  470-11-97,  470-11-98 .

Адреса електронної пошти: lyuda.erokhina.57@gmail.com

  • Робочий процес. Розкажіть, що спонукало вас і вашу команду до співпраці з Університетом Туган-Барановського? 

До співпраці з ДонНУЕТ ми прийшли через розуміння потреби  у підтримці нашої діяльності кваліфікованими перекладачами, здатними проводити екскурсії , представляти експонати нашого фонду, створювати каталоги іноземною (частіше англійською) мовою. Міжнародна культурна інтеграція України та Кривого Рогу зокрема потребує можливості спілкування з відвідувачами нашого закладу мовою, яка є для них зрозумілою. Студенти ДонНУЕТ під час проходження перекладацької практики надають нам таку підтримку.

  • Показники успіху. Як виглядає успіх у ваших очах та очах вашої команди? Чого ви прагнете досягти своєю роботою?

Для нас успіх – це можливість ширити мистецтво України, її спадщину та сучасні здобутки світом. З іншого боку успіх це можливість створювати та проводити виставки у нашому закладі, залучати до них містян та гостей нашого міста.

Також ми хочемо додати фото вашої організації або логотип. За можливості, надсилайте фотографію або скажіть, якщо зручніше, то ми візьмемо логотип з мережі Інтернет.

Дякуємо!

 

3 разів прочитано