ВСТУП 2024. АСПІРАНТУРА: важлива інформація щодо вступу

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ВСТУПУ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

До уваги вступників для здобуття освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» (PhD)!

Прийом на навчання до аспірантури в 2024 році регламентується Порядком підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 року № 261, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/261-2016-%D0%BF#n11, та Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році, https://mon.gov.ua/…/poryadok-prijomu-dlya-zdobuttya….

Звертаємо вашу увагу на такі ОСОБЛИВОСТІ ВСТУПУ ДО АСПІРАНТУРИ в 2024 році:

Вступникам до аспірантури в 2024 році потрібно буде надати результати складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) в 2023 або 2024 році (докладна інформація про ЄВІ представлена на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), за посиланням: https://testportal.gov.ua/yedynyj-vstupnyj-ispyt-2/).

При цьому оцінка за складову ЄВІ «тест з іноземної мови» має бути не менше ніж 130 балів, а за складову «тест загальної навчальної компетентності» (ТЗНК) – не менше ніж 100 балів. Результати ЄВІ будуть автоматично внесені до карток вступників в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

Наявність позитивного результату складання ЄВІ (не менше 130 балів), отриманого вступником у 2023 або 2024 роках, є умовою його допуску до інших вступних випробувань, які проводяться в закладі вищої освіти. Для конкурсного відбору осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня доктора філософії, зараховуються бали вступних іспитів з іноземної мови та спеціальності, а також результати інших форм вступних випробувань (у формі іспитів, співбесід, презентацій дослідницьких пропозицій чи досягнень), якщо вони передбачені Правилами прийому.

Вступники, які вже мають міжнародні сертифікати з іноземної мови (TOEFL, IELTS, Cambridge English, TestDaF, DELF, DALF), що підтверджують знання мови на рівні не нижче ніж B2, звільняються від необхідності складати ЄВІ та іспит з іноземної мови в Університеті. Зазначені сертифікати розглядаються як еквівалент вступного іспиту з іноземної мови на найвищий бал, інформація про міжнародний сертифікат також буде внесена до ЄДЕБО.

 

Передбачаються такі ОСНОВНІ ДАТИ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ по прийому в аспірантуру:

  • реєстрацію вступників для участі в ЄВІ будуть здійснювати приймальні комісії закладів вищої освіти у період з 7 до 29 травня включно;
  • основна сесія вступних випробувань буде проходити у період 24 червня – 15 липня, для цього учасники, зареєстровані на основну сесію вступних випробувань, до 17 червня отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення тестування;
  • реєстрація заяв вступників для участі в конкурсному відборі розпочнеться 1 серпня;
  • зарахування на навчання до аспірантури відбудеться:
  • за державним замовленням – не пізніше ніж 1 жовтня;
  • за кошти фізичних та/або юридичних осіб – не пізніше ніж 31 жовтня.

ВСТУП 2024. МАГІСТРАТУРА: основна інформація про вступні випробування

ОСНОВНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО вступні ВИПРОБУВАННЯ ДЛЯ ВСТУПУ ДО МАГІСТРАТУРИ В 2024 РОЦІ

Для претендентів на вступ до магістратури в 2024 році будуть проведені єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) та єдиний вступний іспит (ЄВІ).

  • ЄФВВ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з фаху.
  • ЄВІ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).

Відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році для конкурсного відбору зараховуватимуть бал (бали):

  • ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року – для вступу на такі спеціальності, представлені в нашому Університеті: 051 «Економіка», 292 «Міжнародні економічні відносини», 281 «Публічне управління та адміністрування», всі спеціальності галузей знань 07 «Управління та адміністрування», 24 «Сфера обслуговування»;
  • ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту в Університеті – для вступу на інші наші спеціальності;
  • вступного іспиту для іноземців з дисциплін, визначених Правилами прийому (за потреби).

Реєстрація заяв на участь в ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 7 до 29 травня включно. Реєстрацію осіб, які бажатимуть взяти участь  у єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та/або  єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.

Для вступу на будь-яку спеціальність (незалежно від форми здобуття освіти – очна або заочна; незалежно від форми фінансування здобуття освіти – бюджетної або контрактної тощо) в 2024 році потрібно буде складати єдиний вступний іспит (ЄВІ)!  Тому у заяві-анкеті учасника магістерських вступних випробувань обов’язково повинно бути зазначено цей вид тестування з відповідним вибором іноземної мови.

Тим, хто планує вступати на наші спеціальності:

  • 051 «Економіка»,
  • 071 «Облік і оподаткування»,
  • 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»,
  • 073 «Менеджмент»,
  • 075 «Маркетинг»,
  • 076 «Підприємництво та торгівля»,
  • 241 «Готельно-ресторанна справа»,
  • 242 «Туризм і рекреація»,
  • 281 «Публічне управління та адміністрування»,
  • 292 «Міжнародні економічні відносини»,

окрім ЄВІ, потрібно буде також вказати ще одне вступне випробування – ЄФВВ!

При цьому:

  • вступники, які планують вступати на навчання за спеціальностями 051 «Економіка» або 292  «Міжнародні економічні відносини», мають вказати в реєстраційній заяві-анкеті предметний тест з економіки та міжнародної економіки;
  • вступники, які планують вступати на навчання за спеціальностями 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», мають вказати в реєстраційній заяві-анкеті предметний тест з обліку та фінансів;
  • вступники, які планують вступати на навчання за спеціальностями 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво та торгівля», мають вказати в реєстраційній заяві-анкеті предметний тест з управління та адміністрування;
  • Порядкомвизначено, що для вступу на магістерські програми за нашими спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа»242 «Туризм і рекреація», 281 «Публічне управління та адміністрування», вступники можуть вибрати будь-який тест із переліку предметних тестів ЄФВВ – за власним бажанням.

Враховуйте, що якщо вступник до магістратури планує подати заяви для вступу на навчання відразу за декількома різними спеціальностями, то йому потрібно буде вибрати із переліку відповідні предметні тести, необхідні для вступу на кожну з них. При цьому діє правило – не можна вибирати більше двох предметних тестів ЄФВВ!

Самостійно знайти інформацію щодо вступу до магістратури ви можете в додатку 8 до головного документа для вступників 2024 року – Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.

ЄВІ у 2024 році, як і минулого року, поєднуватиме два окремі тести. Для успішного складання ЄВІ потрібно виконати завдання двох блоків: тесту з іноземної мови і тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК).

Завдання ТЗНК  буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, з іноземних мов  до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Приклади ТЗНК можна знайти тут. Зауважимо, що ТЗНК буде універсальним. Він не відрізнятиметься предметним компонентом залежно від спеціальності і матиме на меті перевірити загальні навички логіко-комунікативного й аналітичного спрямування вступників.

Приклади тестів з іноземної мови минулих років можна знайти на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Інформацію підготовлено за матеріалами з сайту Українського центру оцінювання якості освіти: https://testportal.gov.ua/

 

 

Університет Туган-Барановського запрошує на вебінар вебінар «ТОВ «КРИВОРІЖХЛІБ»: ПОДОРОЖ НА СУЧАСНЕ ПІДПРИЄМСТВО»

Кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Університету Туган-Барановського запрошує 9 квітня 2024р. о 15.30 (за Київським часом) всіх, хто цікавиться питаннями розвитку ринку хлібобулочних виробів, технологіями в цій галузі, управлінням якістю продукції відвідати вебінар «ТОВ «КРИВОРІЖХЛІБ»: ПОДОРОЖ НА СУЧАСНЕ ПІДПРИЄМСТВО»

Спікери:

  • Налбантов І.О. – директор
  • Осадчук В. М. – головний технолог
  • Гончар С.О. – начальник цеху
  • Сорока Л. І. – завідувач лабораторії

Вебінар пройде за допомогою Zoom. Запрошуються усі бажаючі –

https://us04web.zoom.us/j/74086546709?pwd=RQUJX5wnoftU3fryZZm6mBPVzekQiY.1

Ідентифікатор конференції: 740 8654 6709
Код доступу: 3iQLdH

 

Дайджест на квітень від команди проєкту «Європейські цінності: сталий розвиток, економічна безпека та цивілізаційні імперативи»

Команда проєкту «Європейські цінності: сталий розвиток, економічна безпека та цивілізаційні імперативи» 101127413 — EVSDESCI (програма Еразмус+ напряму Жан Моне), що фінансується Європейським Союзом, представила дайджест заходів, що заплановано у квітні 2024 року

Дайджест_квітень

Університет Туган-Барановського інформує: лекція «Bronze Age as the First World-System» від Ukraine Global Faculty

Шановні викладачі, аспіранти, студенти!

Пропонуємо зареєструватися на онлайн лекцію професора соціальних досліджень та державної політики Нью-Йоркського університету в Абу-Дабі, доктора історичних наук Georgi Derluguian «Bronze Age as the First WorldSystem».

Дата та час: 04 квітня о 19:00.

Короткий опис до лекції:

У 21 столітті до нашої ери глобальна торгівля набула справжнього розвитку. Глобальна – тому, що охопила територію від Скандинавії до Інду, від Уралу до Нілу і, цілком можливо, через суходіл, аж до Жовтої річки. Товар перевозили люди-носії, каравани віслюків і щойно винайдені кільватерні кораблі під вітрилами. Торгівля вишуканими тканинами, вином, слоновою кісткою, дорогоцінним камінням, але передусім міддю та оловом – металами, що лежали в основі Бронзового віку.

Лінк на реєстрацію: http://surl.li/rfhqz

Georgi Derluguian – відомий історичний соціолог. Його дослідження включають партизанські рухи та революції, зокрема в посткомуністичному світі та Африці, а також глобалізацію після холодної війни.

У 1990 переїхав до США, щоб отримати ступінь доктора філософії з соціології в Університеті штату Нью-Йорк у Бінгемтоні під керівництвом засновника світового системного аналізу Immanuel Wallerstein. Отримавши ступінь доктора філософії, він викладав у Північно-Західному університеті в Чикаго.

З 2013 є професором Нью-Йоркського університету Абу-Дабі.

У 2005 опублікував відзначену премією книгу «Bourdieu’s Secret Admirer in the Caucasus». У 2006 The Times Literary Supplement помістив цю книгу серед своїх Книг року. У 2007 книга отримала премію Norbert Elias.

У 2013 з групою всесвітньо відомих соціологів – Immanuel Wallerstein; Craig Calhoun; Randall Collins; Michal Mann — став співавтором бестселера та книги «Does Capitalism Have a Future?» Його наукові праці перекладено 17-ма мовами, включаючи німецьку, корейську, турецьку, арабську та польську.

Телеграм канал Ukraine Global Faculty – https://t.me/UkraineGlobalFaculty та FB сторінка – https://www.facebook.com/profile.php?id=100087972537514. Приєднуйтесь!

В Університеті Туган-Барановського відбулось засідання студентського наукового клубу «Європейський Союз у 21 столітті»

29 березня 2024 р. в Університеті Туган-Барановського відбулось чергове засідання студентського наукового клубу «Європейський Союз у 21 столітті», присвячене критеріям та програмам сертифікації сталого розвитку європейського готельного бізнесу. Під час засідання розглядались такі питання: переваги та проблеми сертифікації європейських готелів у сфері сталого розвитку, органи сертифікації та програми сертифікації сталого розвитку, політики Booking.com в сфері сталого розвитку, практичні приклади впровадження підходів до сталого розвитку в європейських готелях. Здобувачі вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Марія Ткаленко, Анастасія Науменко, Дар¢я Комаренко представили доповіді щодо впровадження готелями Італії, Польщі та України критеріїв у сфері сталого розвитку.

Засідання відбулось у режимі онлайн на платформі Microsoft Teams. Модератором засідання виступила Тетяна Кожухова, професор кафедри економіки та туризму Університету Туган-Барановського.

Діяльність клубу започатковано в межах реалізації проєкту «Європейські цінності: сталий розвиток, економічна безпека та цивілізаційні імперативи» 101127413 — EVSDESCI (програма Еразмус+ напрям Жан Моне), що фінансується Європейським Союзом.

Головною метою діяльності клубу є створення платформи для обміну знаннями між здобувачами вищої освіти та викладачами з найбільш актуальних питань у сфері європейської інтеграції, а також наукове консультування та наставництво студентів у питаннях, пов’язаних з європейською інтеграцією.

Практичний вебінар на тему «Лайфхаки і факапи при відкритті ресторанів» в Університеті Туган-Барановського

За ініціативи завідувача кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва О.А.Ніколайчук 29 березня 2024 р. для здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», 181 «Харчові технології», 242 «Туризм» та студентів управлінського напряму бакалаврського та магістерського рівня вищої освіти відбувся практичний вебінар на тему «Лайфхаки і факапи при відкритті ресторанів».

Спікер вебінару – Андрій Магалецький, керуючий партнер компанії «Restetika”, президент Асоціації кулінарів України.

Модератор вебінару – Ніколайчук Ольга Анатоліївна, завідувач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва.

Під час вебінару здобувачі мали змогу дізнатися про особливості організації створення ресторанного закладу, підходи до вибору локації та концепту майбутнього закладу, особливості проєктувальних рішень, вибору обладнання, формування фінансової моделі тощо. Спікер щиро ділився власним досвідом, приділив увагу розгляду успішних кейсів створених за його участю ресторанних закладів, огляду проблем, що виникали, та прийнятих управлінських рішень для їх розв’язання.

Кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Університету Туган-Барановського щиро дякує Андрію Магалецькому за грунтовну, актуальну та корисну інформацію, відкритість, позитив та бажання ділитися власним досвідом! Сподіваємося на продовження плідної співпраці!

Закликаємо також взяти участь у голосуванні:

Ми спільнота Шефів та рестораторів подали на номінацію наші благодійні гастро-вечері, на яких вже заробили для ЗСУ майже 17 млн.грн живими коштами + кілька десятків дронів + з десяток автомобілів та реанімобілів.

Щоб про наші вечері ще більше людей дізналося за кордоном і можна ще більше було залучати іноземців та шукати локацій для таких вечерь за кордоном нам би дуже бажано виграти номінацію, або хоча б по мінімуму потрапити в ТОП 3, поки ми реально не дотягуємо дуже сильно.

Дуже прошу кожного з Вас проголосувати
Бо чим більше  буде Європа проінформована, чим більше будуть чути про дані заходи, тим більше ми зможемо їх провести і відповідно тим більше коштів заробити для ЗСУ.

Наперед всім вдячний, хто проголосує. Дякую

https://winetravelawards.com/nominee/charitable-gastro-dinners/

Голосування триває до 31.03

Воркшоп «Досвід ЄС щодо сталого розвитку туризму» зібрав понад 90 учасників

Проведений 28.03.2024 р. в рамках реалізації проекту «Європейські цінності: сталий розвиток, економічна безпека та цивілізаційні імперативи» 101127413 — EVSDESCI (програма Еразмус+ напрям Жан Моне) воркшоп «Досвід ЄС щодо сталого розвитку туризму» зібрав понад 90 учасників зі всіх куточків України – від Сум до Львова! У воркшопі взяли участь представники бізнесу, навчальних закладів та територіальних громад.

Спікерами було презентовано доповіді з теоретичних та прикладних аспектів сталого розвитку туризму в країнах ЄС, а також висвітлено досвід України:

Горіна Ганна (д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки та туризму ДонНУЕТ) – «Онлайн-інструменти моніторингу зеленого та цифрового переходу європейської туристичної екосистеми».

Кожухова Тетяна (д.е.н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв`язків та розвитку ДонНУЕТ) – «Критерії та програми сертифікації сталого розвитку європейського готельного бізнесу».

Горіна Ганна (д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки та туризму ДонНУЕТ) – «Ревіталізація як інструмент сталого розвитку туризму: кейс м. Лодзь, Польща».

Горюнова Катерина (PhD з менеджменту, доцент кафедри маркетингу та туризму МДУ, проєктний менеджер Transform4Europe в Університеті Вітовта Великого м. Каунас, Литва) – «Стале управління індустріальною спадщиною в контексті розвитку урбаністичного туризму».

Літвінчук Ганна (начальниця відділу розвитку туризму КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу») – «Розвиток туризму в індустріальному місті: кейс м. Кривий Ріг, Україна».

Захід став майданчиком поширення найсучасніших знань зі сталого розвиту туризму в ЄС, обміну актуальними практиками та ідеями!

Науково-практична конференція «Стратегії та політики ЄС: інституційна структура та механізми реалізації» в Університеті Туган-Барановського

21-22 березня 2024 року у Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського в межах реалізації проєкту «Європейські цінності: сталий розвиток, економічна безпека та цивілізаційні імперативи» 101127413 — EVSDESCI (програма Еразмус+ напряму Жан Моне), що фінансується Європейським Союзом, у змішаному форматі пройшла науково-практична конференція «Стратегії та політики ЄС: інституційна структура та механізми реалізації».

У конференції взяло участь понад 90 представників із понад 30 інституцій, серед яких:

Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України “Ніжинський агротехнічний інститут”.

Державний торговельно-економічний університет.

ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

ДЗ “Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського”.

Дніпровський гуманітарний університет та Український державний університет науки і технологій.

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.

ДУ Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України.

Житомирська міська рада.

Інститут економіки промисловості НАН України.

Інститут демографії та проблем якості життя НАН України.

КЗВО “Рівненська медична академія”.

Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана.

Київський національний лінгвістичний університет.

Київський національний університет технологій та дизайну.

Класичний приватний університет.

КПІ імені Ігоря Сікорського.

Криворізький національний університет.

Луцький національний технічний університет.

Львівський національний університет імені Івана Франка.

Маріупольський державний університет.

Миколаївський національний аграрний університет.

Міжнародний гуманітарний університет.

Національний Авіаційний Університет.

Національний науковий центр “Інститут аграрної економіки”.

Національний транспортний університет.

Національний університет «Одеська політехніка».

Одеський національний технологічний університет ОНУ імені І.І. Мечникова.

Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля.

Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця.

Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова.

Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка.

У пленарному засіданні взяло участь більше 50 осіб.

Під час пленарного засідання та роботи тематичних секцій було обговорено широкий перелік питань, пов’язаних із політиками та стратегіями розвитку ЄС; доцільністю, можливостями, перепонами та ефектами імплементації досвіду ЄС в Україні.

Щиро дякуємо спікерам та усім учасникам конференції.

Перенесено час вебінару від Андрія Магалецького

Практичний вебінар від Андрія Магалецького відбудеться 29 березня 2024 року об 11:00!

Кафедра технологій у ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Університету Туган-Барановського запрошує всіх, хто цікавиться питаннями розвитку ринку ресторанних послуг відвідати практичний вебінар «Лайфхаки і факапи при відкритті ресторанів».

Спікер – Андрій Магалецький, керуючий партнер компанії «Restetika”, президент Асоціації кулінарів України

Вебінар пройде за допомогою Zoom

https://us05web.zoom.us/j/85487193853?pwd=1uDOq2feqLCHk3r8AraEkeDznPg5m5.1

Ідентифікатор конференції: 854 8719 3853

Код доступу: 2fEaLF