«Солодкі заняття» студентів спеціальності «Харчові технології» Університету Туган-Барановського

ГОТУЄМО З УНІВЕРСИТЕТОМ ТУГАН-БАРАНОВСЬКОГО. «Солодкі заняття» студентів спеціальності «Харчові технології»

Здобувачі ВО ДонНУЕТ навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму, групи ХТ-22 у першому семестрі 2023-2024 н.р. вивчали дисципліну «Основи кондитерського та пекарського мистецтва».

Незважаючі на складну ситуацію в країні, студенти оволодівали премудростями кондитерського та пекарського мистецтва. На власних кухнях, під чуйним керівництвом викладачів кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Сімакової Ольги Олександрівни та Боднарук Ольги Анатоліївни, в режимі «он-лайн» хлопці та дівчата відшліфовували свою майстерність.

Кондитерські вироби являють незамінну частину української кухні і мають більше значенні в харчуванні людини. Вироби мають приємний зовнішній вигляд, гарний смак і легко засвоюються організмом.

Кондитер повинен мати правильні смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднувати смаки; підбирати кольори кремів, природних тонів; творчо мислити і постійно працювати над розробкою та впровадженням нових рецептур, напівфабрикатів і готових виробів; вміти самостійно скласти рецептуру і технологічну карту на будь-який кондитерський виріб.

Здобувачі ВО набували вмінь та навичок у технологічному процесі виробництва борошняних кондитерських виробів; відпрацьовували на практиці технологію та асортимент виробів із дріжджового, пісочного, листкового, бісквітного та інших видів тіста; підбирали й використовували сучасні добавки, оздоблювальні напівфабрикати.

Швидко пролетів семестр та підійшов до завершення курс «Основи кондитерського та пекарського мистецтва». Час біжить стрімголов і вже настав підсумковий заліковий тиждень.

Бажаємо групі ХТ-22 професійних успіхів в майбутньому, досягнення поставлених завдань, втілення мрій, кар’єрного зростання! Нехай життя складається так, як планується, але з безліччю приємних сюрпризів та пригод!

З повагою, кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва.

81 разів прочитано