Вже другий рік поспіль кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи співпрацює з ПрАТ «Криворіжхліб».

Вже другий рік поспіль кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи співпрацює з ПрАТ «Криворіжхліб». Студенти спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» були на екскурсії на хлібокомбінаті, проходили практику на підприємстві, прикрашали паски, пакували готову продукцію.

Ось і в цьому навчальному році студенти-першокурсники груп ХТ-19 та ГРС-19 разом з викладачами кафедри к.т.н., доцентом Горяйновою Ю.А. та асистентом Боднарук О.А. з задоволенням відвідали ПрАТ «Криворіжхліб».

Екскурсію проводила начальник лабораторії Вініченко С.І. На початку зустрічі вона розповіла, що таке взагалі хліб, які види замісу тіста існують, який асортимент продукції випускає підприємство, скільки технологічних ліній працює тощо.

Потім ми відправилися в цехову лабораторію. Там студенти дізналися про методи дослідження основних показників якості готової продукції – вологи,  кислотності, лужності.

Після ми потрапили безпосередньо в виробничий цех. Вініченко С.І. ознайомила студентів з повним технологічним циклом виготовлення хліба – від надходження сировини до виходу готової продукції. На власні очі ми побачили, як «народжується» хліб.

Також ми ознайомилися зі складськими приміщеннями, де зберігається готова продукція; побачили, як вона відправляється споживачам; як надходить борошно до цеху.

Далі ми прямували до виробничої лабораторії, де проводять аналіз борошна та усіх готових виробів. Студентам розповіли про обладнання, про методи дослідження вологості, числа падіння, кількості та якості клейковини, білості борошна, ступені помела.

Студенти з зацікавленістю слухали Вініченко С.І., задавали питання.

Наприкінці екскурсії нам запропонували провести дегустацію хлібобулочних виробів ПрАТ «Криворіжхліб». А це: хліб «Козацький», булочки «Іриска», «Яблучна насолода», «Макова насолода», «Ласунка», «Харківська», здоба «Криворізька» та інші. Уся продукція нам прийшлася до смаку!

Впевнені, що знання, які отримали студенти під час екскурсії, знадобляться їм на лабораторно-практичних заняттях з харчових технологій, теоретичних основ харчових технологій, харчової хімії, методів контролю в галузі.

Студенти та викладачі дуже вдячні керівництву ПрАТ «Криворіжхліб» за можливість відвідати підприємство.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

456 разів прочитано