Підсумки І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Згідно з наказом № 10 від 10 січня 2020 року в Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського «Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019-2020 н.р.» з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, виявлення та підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти та відповідно до наказу МОН України від 17.12.2019 р. № 1580 21 лютого 2020 року на кафедрі технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Програма І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади передбачала виконання завдань із базових дисциплін спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: «Організація ресторанного господарства», «Організація готельного господарства», «Технології продукції ресторанного господарства», «Устаткування закладів ресторанного господарства», «Менеджмент підприємств ресторанного господарства».
Вирішення конкурсних завдань було проведено у 2 етапи: тестування та розв’язання комплексного ситуаційного завдання.
Оцінку конкурсних завдань здійснювали кваліфіковані члени конкурсної комісії. Очолював конкурсну комісію І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Никифоров Радіон Петрович – к.т.н., доцент кафедри технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи.
Робота конкурсної комісії полягала в контролі процесу тестування та оцінюванні конкурсного завдання учасниками олімпіади. При розгляді комплексних ситуаційних завдань конкурсна комісія оцінювала не тільки правильність їх розв’язання, але й виявлення глибоких фахових знань матеріалу, наявність аналітичних узагальнень і логічної аргументації, творчого підходу та креативних шляхів рішення.
Призерами олімпіади стали:
І місце – Пшиннік Вікторія Олегівна, студентка 3 курсу ННІРГБТ, спеціальність «Готельно-ресторанна справа»;
ІІ місце – Немодрук Олена Павлівна, студентка 3 курсу ННІРГБТ, спеціальність «Готельно-ресторанна справа»;
ІІІ місце – Лаптєва Анна Ігорівна, студентка 3 курсу ННІРГБТ, спеціальність «Готельно-ресторанна справа».
Зазначені студенти отримали рекомендації щодо участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі cпеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!