Університет Туган-Барановського інформує: рецепт ароматного напою

Університет Туган-Барановського вітає і дякує барменам. Адже у першу п’ятницю грудня відзначається День подяки бармену (Bartender Appreciation Day).

Читайте також: Університет Туган-Барановського інформує: День подяки бармену

Проведіть цей день з користю: приготуйте чудовий ароматний тонізуючий напій – масала, який допоможе зігрітися та підбадьоритися при підготовці до зимової сесії.
Масала – це суміш із чорного чаю, гарячого молока, води та спецій. Як приготувати?

Візьміть 600 мл молока (коров’ячого або кокосового), 200 мл води, 2 столові ложки (або 2 пакетики) чорного чаю, 2-3 чайні ложки цукру, спеції: кориця 1 паличка (розламати навпіл), кардамон – 3-4 стручки (роздавити у ступці), чорний перець горошком – 6 шт. (роздавити у ступці), корінь імбиру (свіжий) – шматочок 3 см (натерти на дрібній тертці), гвоздика (сушена) – 3 шт. (додаємо прямо перед подачею). У каструлю на 1 л влийте воду, дайте закипіти і додайте чай, залиште на 1 хвилину на слабкому вогні. Додайте молоко, спеції (крім гвоздики!) та цукор. Томіть рідину під кришкою до повного розчинення цукру ще 2-4 хвилини. Вимкніть плиту, настоюйте 1 хвилину, додайте гвоздику і розлийте по невеликих філіжанках. Насолоджуйтеся справжнім природним енергетиком!!

342 разів прочитано