Опитування ЗВО, які навчаються на освітньо-професійній програмі «Обладнання переробних і харчових виробництв»
Опитування здобувачів вищої освіти, які навчаються на освітньо-професійній програмі «Обладнання переробних і харчових виробництв» другого (магістерського) рівня вищої освіти щодо опитування здобувачів вищої освіти про організації контрольних заходів у формі онлайн-опитування 01.09.2020-31.12.2020 р. методом анкетування (анкета SQ 8) із використанням сервісу Microsoft Forms.
Отримані результати опитування дозволяють зробити такі основні висновки:
– здобувачі вищої освіти вважають правила проведення контрольних заходів доступними, а поінформованість про форми контрольних заходів та критерії оцінювання за окремими дисциплінами є повною, достатньою та вчасною;
– студенти ознайомлені з методичним забезпеченням (робочі програми, силабуси), що гарантує усвідомлення цілі, змісту та очікуваних результатів навчання, порядку та критеріїв оцінювання, стійкого засвоєння програмного матеріалу з дисципліни, формування особистості, яка прагне до саморозвитку та самореалізації у процесі навчання;
– здобувачі вищої освіти задовольняє спосіб інформування про форми контрольних заходів та критерії оцінювання, а правила проведення контрольних заходів вважають чіткими і зрозумілими.
За результатом анкетування групою забезпечення запропоновано:
- Звернути увагу викладачів на обов’язковість доведення до відома здобувачів вищої освіти інформації щодо форм і методів поточного та підсумкового контролю результатів навчання та критеріїв їх оцінювання на першому занятті з навчальних дисциплін.
- Ознайомити студентів з документами, що регулюють процеси організації контрольних заходів.
- Незважаючи на комфортність освітнього середовища Університету, деякі здобувачі вищої освіти стикається з труднощами під час проходження контрольних заходів, що потребує додаткового інформування.
- Сприяти інформуванню здобувачів вищої освіти стосовно змін, що вносяться до освітньої програми, робочої програми на основі результатів опитування.