Хеллоуїн в Університеті Туган-Барановського

Хеллоуїн — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах.

Традиції і символіка святкування Хеллоуїна

Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт, необхідно принести символічне пожертвування — винести на поріг будинку всілякі частування та ласощі. Діти напередодні Хеллоуїна традиційно вбираються в костюми всіляких потвор і містичних істот — Мумій, монстра Франкенштейна, відьом, злих духів і персонажів фільмів жахів, а потім обходять родичів і знайомих, збираючи так звану «данину» — солодощі та здобу, викрикуючи при цьому фразу: «Солодощі або життя!».

Студенти та викладач Боднарук О. А. кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно – ресторанної справи, та підприємництва, ДонНУЕТа, спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» прийняли активну участь в тематичному святі, організувавши конкурс онлайн.

«Страви та смаколики з гарбуза».

Студенти дуже старанно та креативно готували свої страви, тематично декорували та подавали свої страви.

Страви були представленні оцінюючій комісії, де членами журі були перший проректор університету, доценти кафедри:

  • Нікіфоров Р.П.
  • Слащева А.В.
  • Коренець Ю.М.

Членам журі було дуже складно визначити переможця, адже кожна страва була дуже особлива та цікава, студенти постаралися в приготуванні страв, складними технологічними процесами, що приємно здивувало членів журі, та поставили їх перед дуже важким вибором переможця.

ПЕРЕМОЖЦЕМ в конкурсі стала студентка ІІ курсу, гр.. ГРС-20 Ткаленко Марія, яка приготувала «Чизкейк з гарбуза», в данній страві дуже складний технологічний процес, який вимагає дотримання певних критичних точок в приготуванні, дана страва вразила членів журі.

60 разів прочитано