Університет Туган-Барановського представляє: рецепт від бренд-шефа
Друзі! Як і обіцяли – рубрика «Рецепти від відомого бренд-шефа Світлани Шептухи»! Сьогодні готуємо заливний пиріг.
Для тіста:
- сметана 200г
- кефір 300г
- борошно 300г
- яйця 4шт
- розпушувач 1 пакетик
- дрібка солі
- цукор 1 ст.л.
Змішуємо окремо сухі і рідкі інгредієнти, а потім перемішуємо все до однорідності!
Для начинки:
- 5 яєць
- пучок зеленої цибулі
- сіль
- 1ст.л. сметани
Яйця попередньо відварити, остудити, очистити. Нарізати кубиками. Лук вимити, просушити і нарізати не дуже крупно. Змішати яйця, цибулю, сметану, посолити за смаком, перемішати!
Форму для запікання змастити олією і присипати манкою або панірувальними сухарями. Вилити половину тіста, а зверху викласти рівним шаром начинку. Залити тістом і розрівняти. Зверху можна посипати кунжутом або сухими травами. Випікати без конвекції при 160 градусах близько години (залежить від форми, начинки, товщини пирога і вашої духовки). Готовність перевіряти шпажкою !!! Такі пироги можуть здаватися готовими, але залишатися сирими всередині. Шпажка повинна бути суха і гаряча.
БОНУС. Ще одна начинка:
- 300г філе червоної риби (у мене форель)
- 300г шпинат різаний
- 1 зубчик часнику
- сіль
- 1 ст.л. сметани
Шпинат розморозити і добре віджати, якщо він свіжоморожений. Рибу нарізати невеликими кубиками. Часник подрібнити на тертці (або як зручно) Змішати всі інгредієнти.
Смачного!