Університет Туган-Барановського представляє: рецепт від бренд-шефа

Друзі! Як і обіцяли – рубрика «Рецепти від відомого бренд-шефа Світлани Шептухи»! Сьогодні готуємо заливний пиріг.

Для тіста:

  • сметана 200г
  • кефір 300г
  • борошно 300г
  • яйця 4шт
  • розпушувач 1 пакетик
  • дрібка солі
  • цукор 1 ст.л.

Змішуємо окремо сухі і рідкі інгредієнти, а потім перемішуємо все до однорідності!

Для начинки:

  • 5 яєць
  • пучок зеленої цибулі
  • сіль
  • 1ст.л. сметани

Яйця попередньо відварити, остудити, очистити. Нарізати кубиками. Лук вимити, просушити і нарізати не дуже крупно. Змішати яйця, цибулю, сметану, посолити за смаком, перемішати!

Форму для запікання змастити олією і присипати манкою або панірувальними сухарями. Вилити половину тіста, а зверху викласти рівним шаром начинку. Залити тістом і розрівняти. Зверху можна посипати кунжутом або сухими травами. Випікати без конвекції при 160 градусах близько години (залежить від форми, начинки, товщини пирога і вашої духовки). Готовність перевіряти шпажкою !!! Такі пироги можуть здаватися готовими, але залишатися сирими всередині. Шпажка повинна бути суха і гаряча.

БОНУС. Ще одна начинка:

  • 300г філе червоної риби (у мене форель)
  • 300г шпинат різаний
  • 1 зубчик часнику
  • сіль
  • 1 ст.л. сметани

Шпинат розморозити і добре віджати, якщо він свіжоморожений. Рибу нарізати невеликими кубиками. Часник подрібнити на тертці (або як зручно) Змішати всі інгредієнти.

Смачного!

43 разів прочитано