Університет Туган-Барановського інформує: мовна школа долає бар’єри

Відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області” з 12.06 по 23.06.2023 в ДонНУЕТ працює мовна літня школа.

Одним із пріоритетних напрямів навчання іноземних мов сьогодення є розвиток навичок усного (розмовного) мовлення та подолання мовного бар’єру.

Задля цього викладачі кафедри іноземної філології, українознавства та соціально-правових дисциплін підготували для учасників мовної школи різноманітні інтеративні види діяльності.

На засіданнях Speaking Club і Movie Club (Film review, The game of chance, A good place to live, Feng-shui, In my ideal world, What have we got in common) учні мали нагоду розвивати навички монологічного та діалогічного мовлення.

Гра «Apples to Apples” дозволила не лише збільшити словниковий запас, а й ознайомити гравців зі сторінками світової історії, кінематографу, культурними традиціями та подіями.

Вправи “Life boat” та “Hotel” були спрямовані на розвиток командної роботи, під час якої учнями приймалися та були ухвалені ретельно обмірковані, незалежні рішення.

Так, дружня і невимушена атмосфера сприяла розвитку навичок усного мовлення, soft skills та подолання «страху» спілкуватися іноземною мовою.

176 разів прочитано