Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: День народження Йоганнеса Брамса

 

7 травня відзначається 190 років з дня народження Йоганнеса Брамса – німецького композитора, піаніста і диригента, одного із головних представників епохи романтизму.

Роберт Шуман у статті «Нові шляхи» (жовтень 1853 року), писав: «Я знав… і сподівався, що пролунав Він, той, хто покликаний стати ідеальним виразником часу, той, чия майстерність не проростає із землі боязкими паростками, а відразу розцвітає пишним кольором. І він з’явився, юнак світлий, у колиски якого стояли Грації і Герої. Його ім’я – Іоганнес Брамс».

Ганс Галь писав в своїй книзі: «Поки є люди, здатні всім серцем відгукуватися на музику, і поки саме такий відгук буде народжувати в них музика Брамса – вона, ця музика, буде жити».

Глибока за змістом, довершена по майстерності творчість І. Брамса належить до чудових художніх досягнень німецької культури другої половини XIX віку. Музика Іоганнеса Брамса зберігає свою художню цінність і в наші дні.

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у бібліотеці ДонНУЕТ відбулась презентація “Я мислю тільки музикою, і якщо так піде далі, перетворюся на акорд і зникну в небесах “, присвячена 190 – річчю від дня народження німецького композитора.

Я мислю тільки музикою, і якщо

 

98 разів прочитано