«Крафтові хлібобулочні вироби: сучасні тренди та інновації» – гостьова лекція від відомої бренд-шеф-пекаря Віти Ланської

10 травня 2024 р. кафедра ТГРГРСП ДонНУЕТ сумісно із кафедрою ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету (м. Київ) стали модераторами лекції на тему «Крафтові хлібобулочні вироби: сучасні тренди та інновації».

Лекцію проводила Віта Ланська (Козар) – відома в Україні та за кордоном бренд-шеф-пекар, керівник Департаменту кондитерського та хлібобулочного виробництва ТОВ «КПІ ПРО» (м. Київ), викладач із хлібопечення у кулінарній школі «Chefs Academy»  http://chefs-academy.com/, шеф-координатор із хлібопечення у «Resto Space» http://restospace.com.ua.

Спікер ознайомила майбутніх магістрів та бакалаврів із ресторанних технологій із головними трендами хлібної галузі (Healthy food та Clean label, високомаржинальна продукція, відкриті пекарні, крафтовість, сендвічна група та стритфуд, заморожені тістові напівфабрикати та готовий хліб), інноваційними крафтовими технологіями з використанням заквасок (пуліш, біга, пате ферме, спонтанні та культурні закваски), проблемами і перспективами виробництва безглютенового хліба в Україні.

Впевнені, що набуті знання сприятимуть підвищенню рівня науково-теоретичної та професійної підготовки наших здобувачів ВО.

Колектив ДонНУЕТ та студентство дякує Віті Дмитрівні за цікаву, насичену, сучасну лекцію та з нетерпінням чекає на нові зустрічі!

6 разів прочитано