Висновки семінару «Інтенсифікація робочих процесів виробництва харчових продуктів у полі ультразвукових коливань»

У листопаді 2019 року на кафедрі загальноінженерних дисциплін та обладнання відбувся науковий семінар на тему: «Інтенсифікація робочих процесів виробництва харчових продуктів у полі ультразвукових коливань». На семінар було запршено Носаєва В.В. (директор ФОП «Носаєв В.В.)

Керівник семінару д.т.н., професор Хорольський В. П.

Із доповіддю виступив професор Хорольський В. П., який акцентував увагу на необхідності впровадження ультразвукових коливань у процеси виробництва харчової промисловості. Проаналізував проблемні питання в області промислової автоматизації, підкреслив актуальність автоматизації робочих процесів виробництва для досягнення «безлюдних технологій».

Із доповідями виступили:

  1. Студентка групи ГМБ-18М Островчук О. О. з темою «Інтенсифікація робочих процесів виробництва зефіру з використанням цифрових технологій проектування» (науковий керівник проф. Хорольський В.П.).

Студенткою розглянуто виробництво зефіру, досліджено вплив ультразвукових коливань на зефірну масу, рекомендовано модернізувати лінію виробництва з автоматизованою системою управління технологічним процесом.

  1. Студент групи ГМБ-18М Пасєка Р.П. з темою «Інтенсифікація робочих характеристик обладнання для виробництва м’ясних продуктів у полі ультразвукових коливань» (науковий керівник проф. Хорольський В.П.).

Студентом було розглянуто робочі характеристики обладнання для виробництва м’ясних продуктів, запропоновано спосіб виробництва продуктів переробки м’яса шляхом розробки робототехнологічних комплексів із вбудованими ультразвуковими коливаннями.

 

  1. Студент групи ЕМБ-18 Расчехмаров І. В. з темою «Ультразвук як аналізатор моніторингу стану харчової сировини» (науковий керівник доц. Серебреников В. М.)

Студентом обґрунтовано можливості застосування ефектів ультразвуку для коригування властивостей сировини, розглянуто оптимальні параметри ультразвукового впливу на сировину харчового виробництва.

  1. Студент групи ЕМБ-18с Литвиненко А. С. з темою «Інноваційні технології та обладнання заморожених продуктів із тіста і хліба» (науковий керівник проф. Хорольський В. П.).

Студентом розглянуто інноваційні технології виробництва хліба в мініпекарнях на прикладах іноземних виробників. Рекомендовано впровадження і застосування нових перспективних технологій вітчизняним виробникам.

  1. Студент групи ГМБ-18М Пархоменко Р. О. з темою «Дослідження технології та розробка обладнання для гідроструйного різання заморожених харчових продуктів» (науковий керівник проф. Хорольський В. П.).

Студентом було досліджено технологію гідроструйного різання та переваги гідрорізки харчових продуктів серед інших методів різання, зроблено аналіз результатів досліджень.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

363 разів прочитано