Вчимося готувати онлайн

Доброго дня, наші читачі! Сьогодні, на самому піку карантину, вже нікого не здивуєш проведенням навчання онлайн. Ми онлайн вивчаємо точні та гуманітарні науки, можемо реально займатися фізичними вправами, не виходячи з дому. І ось лабораторні роботи з дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» та «Основи кулінарної майстерності».

Почнемо з наших першокурсників. Викладач Навчально-наукового інституту бізнесу та гостинності Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Зирянов Владислав Вікторович провів лабораторну роботу з теми «Первинна обробка овочів (на прикладі українського борщу)» зі студентами групи дГРС-19(Б)мар на платформі Zoom. Тобто усі учасники, включно викладача, знаходилися на власних кухнях. Це, безумовно, придавало заняттю особливий колорит. Бо кожний заготовив власні продукти. Правда, чесно кажучи, в умовах карантину заготовити борщовий набір ‒ не проста справа. Але наші першокурсники з цим завданням впоралися й успішно виконали лабораторну роботу

Перед нашими другокурсниками були поставлені набагато складніші завдання. Викладач Навчально-наукового інституту бізнесу та гостинності Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Богатирьова Юлія Леонідівна проводила лабораторні заняття зі студентами групи дГРС-18(Б)Мар за темами: «Технологія виробництва борошняних виробів» та «Технологія виробництва виробів з дріжджового тіста».

Ці роботи входять до складу курсу «Технології продукції ресторанного господарства». Лабораторні роботи також проводилися за допомогою онлайн платформи Zoom. Валерія Гріцаюк приготувала пиріжки з сиром та помідорами. Таємниця цих виробів в тому, що тісто замішують способом заварювання. А соковита начинка із сиру, помідорів, зелені та часнику доповнює кінцевий результат своїм неймовірним ароматом.

Олександр Солодкий готував оладки, які подавав зі сметаною та запашною малиною. Максим Ілліджах приготував піцу з різними видами м’ясокопченостей та великим шаром сиру. Навіть на фотографії можна побачити та представити смак і аромат піци. Ілля Хатунцев напередодні свят провів майстер-клас із замісу та приготування Пасок. Він представив докладний фотозвіт усіх етапів приготування. Тому, якщо будуть бажаючі, Ілля із задоволенням поділиться сімейним рецептом виробів.

Під час відпрацьовування лабораторної роботи за темою «Технологія приготування десертної продукції», Ілля Хатунцев приготував чудовий сирковий десерт зі збитими вершками, прикрашений ягодами. Він має пухку консистенцію. І, навіть на відстані, ми бачимо, який він смачний. Солодкий Олександр та Ілліджах Максим опанували приготування виробів із бісквітного тіста. Максим зробив бісквіт зі сметанковим кремом, прикрашений шоколадною глазур’ю. А Олександр приготував тістечка з шоколадною начинкою. Також Максим зробив чудову, так звану, кондитерську ковбаску. Завдяки горіхам, вона нагадує нам справжню копчену ковбасу. Валерія Гріцаюк приготувала сирну запіканку і відтворила смак дитинства. А в поєднанні з полуничним варенням, смак зробився неймовірним.

Дмвлячись на фото цих, безумовно, дуже смачних страв, ми пожалкували, що не змогли, як у старі добрі часи, все це з’їсти по закінченню лабораторних робіт.

Тому сидімо вдома, вчимося готувати смачно й корисно, самоізолюємось та чекаємо на кращі часи.

З маріупольським привітом!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

386 разів прочитано