ДонНУЕТ вітає

Університет Туган-Барановського знає: Міжнародний день бармена

Міжнародний день бармена (International Bartender’s Day) – професійне свято, яке відзначається 6 лютого. Дата свята вибрана не випадково – 6 лютого відзначається День святого Аманда (StAmand або Amandusприбл. 584-675 рр.), одного з великих християнських апостолів, який вважається покровителем виноробів, пивоварів, торговців, а також рестораторів і барменів.  

Як правило, у питних і розважальних закладах у цей день проводяться всілякі конкурси барменів на кращий коктейль, змагання барменів у профмайстерності, тематичні конкурси та розіграші для відвідувачів, “хмільні” танці та “винні” вікторини. 

Календар подій. День бармена

Ремесло бармена не випадково удостоїлося свого власного календарного свята. Професія цих людей не менш важка, ніж водіїв автобусів, вчителів і пожежників. Барменам доводиться об’єднувати в своїй роботі знання рецептур, розуміння смаків і основ міксування напоїв, мистецтво композиції, ази медицини і психології, і все це часто в умовах ненормованого графіку і в режимі нон-стоп. Часом бармени проводять на ногах майже цілу добу, крім цього вони відмінні психологи, вміють вислухати і навіть дати ділову пораду, а ще – нерідко вгадують улюблений напій клієнта з першого погляду. 

Обов’язково привітайте барменів зі святом!

Яскраві фото з майстер-класу з приготування коктейлів від студентів Університету Туган-Барановського!

Які коктейлі принесли славу українським барменам? 

Зелений мексиканець. Коктейль Зелений мексиканець, який в 2018 році відзначив своє 20-річчя, можна зустріти в барних картах всього світу. Легендарний напій створений Сергієм Кодацьким, який протягом багатьох років був головою Всеукраїнської асоціації барменів. 

Сапфірова нескінченність (Sapphire Infinity). Константа смаку серед строкатих коктейльних меню столиці. Змішаний напій на основі джину Bombay Sapphire з лікером Mandarine Napoleon, соком грейпфрута и гренадином приніс Ірині Машихіній, яка його створила, перемогу в міжнародному чемпіонаті Bacardi Martini Grand Prix 2007. Пізніше напій був включений в коктейльну карту boutiquebar Biancoro, де його готують — і продовжують замовляти гості – вже більше 10 років. 

Something Tasty (Щось смачненьке). Приходячи в бар, гості найчастіше просять «що-небудь смачне». Дмитро Коломієць, бартендер Parovoz SpeakEasy, автор YouTube каналу Something Tasty про приготуванні коктейлів вдома та бренд-амбасадор Diageo Reserve в Україні створив саме такий коктейль. Something Tasty, у складі якого: ром, абрикосовий бренді, пюре японського лимона юдзу, ананасовий сік, фреш лайма. 

 

441 разів прочитано