Університет Туган-Барановського інформує: День зерна

Університет Туган-Барановського інформує: 19 листопада відзначається Всесвітній день зерна або Міжнародний день цільно зернової продукції.

Що таке цільне зерно? Воно складається з таких елементів: висівки: багатий клітковиною зовнішній шар ядра (12-17%), зародок: внутрішня частина зерна (3%), центральна крохмалиста частина ядра (80-85%). Цільні зерна включають все ядро. Їх вживають як єдине ціле (наприклад, дикий рис) або подрібнюють як інгредієнт (наприклад, у хлібі, сухариках). Приклади цільних зернових продуктів: гречка, булгур, пшоно, вівсяна каша, прокалений овес, коричневий або дикий рис, цільнозерновий ячмінь, ціле жито, цільна пшениця.

Цільнозернові продукти вважаються дуже корисними, оскільки мають високий вміст харчових волокон, антиоксидантів і фітоактивних речовин.

Студенти спеціальності “Харчові технології” Університету Туган-Барановського на своїх лабораторних роботах вивчають цільнозернову продукцію, її користь та яка вона на смак. Порада: макарони замініть на пасту з твердих сортів пшениці або «коричневу» пасту. Просто і смачно!

33 разів прочитано