Університет Туган-Барановського готує за рецептом Світлани Шептухи
Друзі! Університет Туган-Барановського ділиться рецептом від відомого бренд-шефа – Світлани Шептухи! Сьогодні готуємо полуничне гаспаччо.
На 2 порції потрібно:
- помідор 1 шт
- полуниця 10 шт (велика і стигла)
- м’ята 2-3 листочки
- перець чилі 2-3 слайси (можна більше, якщо любите гостре)
- цукрова пудра 3 ч.л.
- оливкова олія 1 ч.л.
- бальзамічний крем на смак
- сіль маленька дрібка
- міні-моцарела 8 шт
ЩО РОБИТИ. Ріжемо помідор на 4 частини і зрізаємо стінку (конкасе). Стінки нарізаємо невеликими кубиками. До стінок томатів нарізаємо 4 полуниці, також кубиком. Подрібнюємо листя м’яти і додаємо до наших ягід. Додаємо до них 1 чайну ложку цукрової пудри і перемішуємо. Тепер окремо змішуємо в блендері інші ягоди полуниці, залишки помідора (нутрощі), перець чилі, цукрову пудру, сіль і збиваємо це до однорідності.
На цьому етапі туди можна додати трохи солодкого суничного фрагаліно або червоного вина.
На тарілку викладаємо ягідний тар-тар, навколо ллємо ягідне пюре. Викладаємо в пюре моцарелу. Страва готова!