Університет Туган-Барановського готує за рецептом Світлани Шептухи

Друзі! Університет Туган-Барановського ділиться рецептом від відомого бренд-шефа – Світлани Шептухи! Сьогодні готуємо полуничне гаспаччо.

На 2 порції потрібно:

  • помідор 1 шт
  • полуниця 10 шт (велика і стигла)
  • м’ята 2-3 листочки
  • перець чилі 2-3 слайси (можна більше, якщо любите гостре)
  • цукрова пудра 3 ч.л.
  • оливкова олія 1 ч.л.
  • бальзамічний крем на смак
  • сіль маленька дрібка
  • міні-моцарела 8 шт

ЩО РОБИТИ. Ріжемо помідор на 4 частини і зрізаємо стінку (конкасе). Стінки нарізаємо невеликими кубиками. До стінок томатів нарізаємо 4 полуниці, також кубиком. Подрібнюємо листя м’яти і додаємо до наших ягід. Додаємо до них 1 чайну ложку цукрової пудри і перемішуємо. Тепер окремо змішуємо в блендері інші ягоди полуниці, залишки помідора (нутрощі), перець чилі, цукрову пудру, сіль і збиваємо це до однорідності.

На цьому етапі туди можна додати трохи солодкого суничного фрагаліно або червоного вина.

На тарілку викладаємо ягідний тар-тар, навколо ллємо ягідне пюре. Викладаємо в пюре моцарелу. Страва готова!

321 разів прочитано