Смачно з ДонНУЕТ

Смачно з ДонНУЕТ: авторські тарталетки (ФОТО)

У лабораторії інноваційних ресторанних технологій кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва ДонНУЕТ під керівництвом доцента Сімакової О.О. та асистента Пусікової О.А. було проведено лабораторне заняття з дисципліни «Гастрономічна професійна творчість та авторська кухня» на тему «Технологія авторських виробів із використанням пісочного тіста». 

Студентами групи ГРС-18 на дегустацію були представлені тарталетки з використанням нетрадиційної рослинної сировини (порошку із ламінарії висушеної), як добавки у тісто, з оригінальними начинками: «Тарталетки з крабовим салатом і сиром «Фєта», «Тарталетки з салатом із курки і ананасами» та «Пиріг яблуневий з корицею та фенхелем».  

Вироби можна використовувати також в лікувально-профілактичному харчуванні для профілактики нестачі йоду в організмі та для людей з певними порушеннями роботи щитовидної залози. А плоди фенхеля стимулюють травлення, покращають перистальтику кишечнику, завдяки чому їжа скоріше всмоктується. 

Заняття було смачним, веселим та продуктивним! 

109 разів прочитано