Кулінарний конкурс «Страви з гарбуза» до свята Хелловіна

Хелловін (також Хеллоуїн англ. Halloween, All Hallows ‘Eve або All Saints’ Eve) ‒ сучасне міжнародне свято.

За традицією цього свята, велику увагу приділяють стравам із гарбуза та цікавим гарбузовим композиціям.

Різноманітність рецептів із гарбуза вражає уяву: перші, другі, десертні страви, а також запечені, консервовані, сушені та грілеровані. Крім того, існують сорти, які їдять сирими ‒ вони солодкі або пряні. І це ще не все: ласуни можуть оцінити мармелад і варення, гурмани ‒ фаршировані плоди, любителі пива ‒ гарбузовий варіант, а оригінали ‒ помаранчеві коктейлі.

І сьогодні студенти ДонНУЕТу, кафедри технологій в ресторанному господарстві та готельно-ресторанного бізнесу, взяли участь у кулінарному конкурсі «Страви з гарбуза» до свята Хелловіна.

На конкурсі були представлені оригінальні та корисні страви: торт «Будиночок привидів»,гарбузове маршмелло,гарбузове печив,пПиріг із гарбузовим суфле.

 Ось такі страви готували студенти гр. ТРГ-17, ТРГ-16, ТРГ-17с, ГРС-17, ХТ-19. Завдяки святковій тематиці, кожна страва була оригінальна та цікава, а за смаком надзвичайно смачна та ще й корисна, так як гарбуз складається на 90 %і з води. Він містить безліч вітамінів, амінокислот, білків та вуглеводів. У такому конкурсі нелегко було визначити переможця, адже кожна страва була смачною та незвичайною, але все ж вибір потрібно було зробити.

І місце у конкурсі посіли студенти гр ТРГ-16 і ТРГ-17с. Переможців привітали гучними оплесками та смаколиками ручної роботи. Гості такого заходу отримали масу задоволення, адже на конкурсі не тільки можна було подивитися, а ще й скуштувати такі оригінальні страви.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

368 разів прочитано