Опитування здобувачів ОП «Готельно-ресторанний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти щодо відповідності форм, методів навчання і викладання вимогам студентоцентрованого підходу
Опитування здобувачів ОП «Готельно-ресторанний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти за змістом анкети SQ 5 «Опитування здобувачів вищої освіти щодо відповідності форм, методів навчання і викладання вимогам студентоцентрованого підходу» проводилось у формі онлайн-опитування 25.09.2023-30.09.2023 р. із використанням сервісу Microsoft Forms.
Можливості обирати дисципліни для вивчення, які надає Університет повністю влаштовують» 85% респондентів, «скоріше влаштовують» – 15%. На питання «Чи є, на Вашу думку, знання, вміння й навички, які отримуються в Університеті, достатніми для Вашої майбутньої професійної діяльності?» 85% опитаних відповіли «так, достатні», 15% осіб – «скоріше достатні». На запитання «Наскільки особисто Вас задовольняє рівень викладання навчального матеріалу на лекціях?» 100% здобувачів відповіли «повністю задовольняє». На запитання «Наскільки особисто Вас задовольняє рівень викладання навчального матеріалу на семінарських і практичних заняттях?» всі здобувачі обрали варіант відповіді «Повністю задовольняє».
100% опитаних здобувачів відповіли, що викладачі завжди інформують про організацію освітнього процесу з дисципліни щодо кількості модулів та годин у кожному з них, змісту та мети модулів, критеріїв оцінювання тощо». На запитання «Чи надають Вам викладачі вичерпну інформацію щодо критеріїв оцінювання навчальних досягнень?» всі опитані здобувачі вищої освіти надали відповідь «Так». 100% здобувачів зазначили зрозумілість критеріїв. 100% респондентів визначили, що критерії оцінювання знань, умінь і навичок, що застосовуються викладачами, відповідають реальним вимогам до якості підготовки. 75% опитаних оцінили результативність занять як «висока», 25% – «скоріше висока». Можливості дистанційного вивчення навчальних дисциплін в Університеті задовольняють 100% респондентів. 85% опитаних відповіли, що вони брали участь у науковій діяльності Університету впродовж навчання і вони на 100 % задоволені можливостями наукової діяльності в Університеті. 100% респондентів дали відповідь, що викладачі часто використовують під час викладання навчальних дисциплін ігрові та альтернативні методи навчання методи дискусії.
В ході опитування здобувачі ВО підтвердили, що викладачі використовують під час викладання навчальних дисциплін групові проекти (часто та час від часу – 100%), технологію Flipped Classroom (час від часу – 75%), технологію Peer Learning (час від часу – 85%).
Пропозицій щодо покращення освітнього процесу в Університеті» опитані здобувачі не надали.
За результатами обговорення анкетування на засіданні кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва (протокол №4 від 16.10.2023 р.) прийнято рішення продовжувати використовувати під час викладання навчальних дисциплін форми, методи навчання і викладання які показали свою ефективність та розширювати застосування таких методів викладання як Flipped Classroom, Peer Learning.