Університет знає

Студенти Університету Туган-Барановського у Криворізькому виставковому залі

Відвідування Криворізького міського виставкового залу стало вже традицією для студентів Університету Туган-Барановського, спеціальності «Туризм». Викладач – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри туризму та країнознавства Богатирьова Галина Андріївна приділяє велику увагу формуванню у студентів системи знань про виставкову діяльність, її організаційні та управлінські компоненти. Саме тому, відвідування міського виставкового залу дозволяє показати на практиці всі організаційні компоненти функціонування виставки.

Відгуки студентів після відвідування виставкового залу.

Триндюк Анастасія

«Виставкова зала дуже сподобалася своїм різноманіттям. Було декілька приміщень з різними виставками. У першому залі були дитячі картини на честь Криворізького художника Петра Федоровича Ситника на тему: «У родинному колі». Дитячі роботи вразили своєю яскравістю та змістовним наповненням. Кожна картина була цікавою та унікальною. У наступному залі була виставка теж дитячих робіт, але вже на інший конкурс. Там роботи були більш майстерні та дивовижні. У цій залі екскурсовод приділяла значну увагу кожній роботі й розкривала головну ідею картин. Вона використовувала такі методики проведення екскурсії як: показ, прийом зорового порівняння та аналогії, опис, пояснення, коментування та питання-відповідь, щоб не втрачати уваги екскурсантів.

Щодо дитячих робіт: використовувалися різноманітні техніки малювання: від акварелі та графіки до оригамі та валяння. Між залами знаходилися картини Криворізьких художників-абстракціоністів, що вражають своєю технікою та здатністю проникнути глибоко у душу. Третій зал – зал фотографій. Тут екскурсовод дуже детально та грунтовно пояснила нам про кожну з робіт, її сенс та техніки, використані у фото. Також будо використано достатньо методичних прийомів, аби екскурсанти усе зрозуміли та залишалися зацікавленими виставкою. Останній – четвертий зал – зал картин відомих криворізьких художників, робіт директора виставкового залу, який є і сином одного з найвидатніших митців Криворіжжя, роботи якого ми теж могли спостерігати. У цілому, враження від виставки просто дивовижне, а екскурсовод – справжній майстер своєї справи».

Митрофанова Юлія:

«Екскурсія до виставкової зали була дуже захопливою. Мені, як людині, яка пов’язана із творчою сферою, було цікаво подивитися та оцінити роботи людей різного віку й підходу до поставленої задачі. Екскурсовод влучно та ґрунтовно описувала картини та фотографії, було відчутно, що людина знає свою справу»

Дудченко Роман:

«Виставка була доволі цікавою. Перед нами були роботи, які або виграли у конкурсі, або були відмічені журі. Ці роботи вражали своєю яскравістю та неординарними художніми рішеннями. Важливими також були коментарі екскурсовода щодо зображеного на картинах та фотографіях. Вона ґрунтовно та цікаво змогла піднести матеріал, що і привернуло нашу увагу».

 

388 разів прочитано