Студенти Університету Туган-Барановського переглянули фільм про Героїв Небесної Сотні

18 лютого 2021 року студенти Університету Туган-Барановського зустрілися для перегляду документальних кадрів про “Небесну Сотню”.

Стрічка від hromadske.tv розказує про події 18-20 лютого 2014 року. Тоді в середмісті столиці України гинули учасники мирного протесту. Своєрідною точкою неповернення до пострадянської моделі відносин між тодішньою владою та суспільством, до старих корупційних схем. Загиблих учасників протесту назвали Героями Небесної Сотні. 

Революція Гідності – масовий громадянський протест, який тривав 94 дні – з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, та був викликаний антиконституційними діями влади. Центром подій стали столичний майдан Незалежності та прилеглі вулиці: Хрещатик, Грушевського, Інститутська. Мирні акції почалися під євроінтеграційними гаслами, але згодом перетворилися на тривалу кампанію громадянської непокори владному режиму президента Віктора Януковича – проти корупції та порушень прав людини. Дії влади, спрямовані на придушення протестів силовим шляхом, призвели до ескалації конфлікту та людських жертв.

Загиблих учасників протесту назвали Героями Небесної Сотні. Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом «Вдячні за свободу!». Детальніше про це у документі ДО ДНЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Слідство у справах Майдану не завершено, а тому список загиблих Героїв Небесної Сотні може змінюватися.

Університет Туган-Барановського рекомендує для перегляду документальний фільм про Майдан та Революцію Гідності “Зима у вогні”, знятий за сприянням Netflix.

 

542 разів прочитано