«Мені було цікаво побути в ролі не шкільного вчителя, а саме викладача Університету», – Юлія Воробйова

Університет Туган-Барановського говорить про важливі аспекти життя з важливими людьми! Ми проводимо серію інтерв’ю з випускниками та викладачами. Не рідко, викладачами Університету стають випускники ДонНУЕТ. Ми хочемо разом поговорити та згадати найкращі моменти зі студентського життя, поговорити про «тут і зараз» та поділитися власною незабутньою історією.

Героїнею сьогоднішнього випуску стала Воробйова Юлія Миколаївна – випускниця магістратури Університету Туган-Барановського. Вона закінчила Університет у 2019 році за спеціальністю “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”. Зараз Юлія Воробйова працює у стінах ДонНУЕТ асистенткою кафедри економіки міжнародних економічних відносин. Як складався шлях від студентки-активістки до викладачки в Університеті – читайте у матеріалі!

Чому Ви вирішили пов’язати своє життя з науковою діяльністю саме у ДонНУЕТ? 

Прийшовши в 2017 працювати на кафедру, ще тоді економіки, на посаду лаборанта, я почала працювати з дуже талановитими та ініціативними викладачами. Коли я дивилась на асистентів кафедри, мені було цікаво побути на їх місці в ролі не шкільного вчителя, а саме викладача Університету. Тому по закінченню навчання, мені видалась така можливість реалізувати себе в ролі асистента кафедри економіки та міжнародних економічних відносин.

Як змінилося Ваше життя після цього?

Я би сказала – частково. Будучи лаборантом, я спілкувалась зі студентами, керувала різними видами діяльності на кафедрі (у межах посади), брала участь в організації та проведенні різних університетських заходів. А от зараз, в ролі асистента, залишилось все те ж, тільки між цими видами діяльності додалось викладання студентам.

Я в рядах студентів з 2015 року. Мені пощастило навчатися у Донецьких викладачів, які, на жаль, зараз не працюють в стінах Університету. Той життєвий досвід та знання, якими вони поділилися, на даний момент допомагають не тільки працювати, але і розвиватися, як особистості!

Чим Ви любите займатися у вільний час? Розкажіть про Ваше хобі чи улюблену справу. Як Ви до цього прийшли? :-)

Коли я стала викладачем кафедри, вільного часу не залишилось на хобі, адже зараз більшість часу виділяю на написання дисертації та підготовку до занять. В основному у вільний час я любила займатися аранжуванням музики, фотографувати та активно подорожувати.

Чи змінилося Ваше коло інтересів з часів студентської лави? Наскільки кардинально?

Мабуть ні. Я би сказала, коло інтересів у мене не змінилось. Просто більш ширше почала дивитися на ті речі, котрі не помічала у студентські роки.

Чи відрізняється Ваше студентське життя від життя сучасного студента?

Мабуть, це були найкращі часи: кожної пари ти молишся, щоб тебе не спитали на парі, коли ти за день вчиш стільки матеріалу, скільки за навчальний рік би не вивчив… Коли ти змагаєшся з кращими студентами за посаду голови СтудРади Університету… Коли ти очікуєш результатів о 18:00 біля кабінету викладача…

На даний момент, сучасні студенти не цінують тих моментів студентського життя, котрі відбуваються в стінах Університету. Немає того запалу, що був буквально 5 років тому в моїх однокурсників.

Поділіться з нами Вашою незабутньою історією з часів студентства :-) 

Ой, а історій було достатньо! Оскільки я була студентом-активістом, то справді куйозні історії –

  • Це був 2 курс мого навчання в Університеті. Восени, як завжди, починається підготовка до студентської осені 2016. І саме в той відповідальний момент Голова культмасового сектору просто починає ігнорувати підготовку до свята. Було прийнято рішення перевиборів. В той момент я вирішила себе випробувати в ролі культмасу! Але проблема в чому була – потрібно було поставити 5 номерів за тиждень (пісню, танець, КВК, оригінальний жанр, відео). Сказати, що я в шоці була –  нічого не сказати. Але студенти нашого інституту прийняли це, як виклик! І за тиждень ми постави всі номери. З 5 номінацій наш інститут отримав дві (вокал Клименко Таня та оригінальний жанр – Буряк Діма).
  • Як не смішно звучить, але наше життя циклічне! Взимку 2018 року, наш Університет, у переддень Святого Миколая, приїздить вітати дітей із дитячого будинку-інтернату. Я сиділа на кафедрі, до мене “залітає” викладач і питає, що я зараз роблю. Він одразу ж комусь зателефонував і сказав, аби я знайшла п’яточок. Я не розумію, що відбувається: “Збирайся, бери куртку і поїхали!”.

Пізніше мені пояснили, що в останній момент, перед виїздом до дитячого будинку, потрібна заміна одного з акторів. Один із ключових героїв вистави не зможе (викликали на нараду) і що шукають заміну. Всі ролі вже знайшли свої героїв. Мені озвучують, що я буду заміняти Бочарову Юлію Геннадіївну, котра повинна була грати Морську царицю. Юлія Геннадіївна власноруч пошила свій костюм, в котрому виступала я.

Та найскладнішим було те, що за годину потрібно було вивчити десь 2 сторінки друкованого тексту в віршах. Але чесно, виступаючи перед дітьми, які лишись без батьків, було неймовірно! Це відкриті та добрі діти, яким було просто в кайф виступати, хоч я половину тексту креативила по походу:) А на даний момент, Юлія Геннадіївна – не тільки мій керівник дисертаційної роботи, а й колега та просто хороший друг!

Якщо Ваше життя склалося інакше, Ви уявляєте себе в іншій сфері? 

За рік до випуску з магістратури я себе спробувала в ролі аналітика в департаменті по персоналу в ПАТ «АрселоМіттал Кривий Ріг» та інженера з оплати праці енергетичного департаменту. То можу сказати впевнено, що я бачу себе в різних сферах! Я не боюсь змінювати профіль діяльності і готова до нових звершень в кар’єрному рості!

Оскільки Ви пройшли всі кола студентського життя в Університеті, поділилися лайфхаком чи корисною порадою для наших студентів:-)

Все, що ви скачали з Інтернету – не завжди є правильним при перевірці.

Привітаєте рідний ДонНУЕТ з Днем Народження? Зробіть це просто тут! :-)

З Днем народження, любий Університет! За цими швидкоплинними літами криється нелегкий шлях утвердження своїх принципів, пошуків і звершень, зростання та примноження здобутків у підготовці висококваліфікованих фахівців для рідної України. Хочу побажати, щоб високий рівень викладацького досвіду передався студентам  нашого Університету! Аби Університет долав усі перешкоди на своєму шляху та тільки приумножував свої здобутки!

947 разів прочитано