Участь Університету Туган-Барановського у локальному еногастрономічному саміті «Slow Food Odesa»

1 листопада 2024 року кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва прийняла участь у локальному еногастрономічному саміті «Slow Food Odesa», організованим ННІ Готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології Одеського національного технічного університету.

Наш університет представляли студенти бакалаврського (першого) та магістерського (другого) рівня здобуття освіти за ОП «Ресторанні технології», а також викладачі кафедри: Сімакова О.О., Слащева А.В., Ніколайчук О.А., Горяйнова Ю.А., Коренець Ю.М., Боднарук О.А., Філіппова О.Ю.

Даний захід був присвячений збереженню та популяризації локальної гастрономічної спадщини Одещини! На заході виступили представники міжнародного руху Slow Food, такі як Ю. Пітенко, О. Мотузенко, М. і О. Степові, О. Левкова, М. Каленська, Ю. Сущенко, Т. Димнич та інші. Кожен учасник саміту отримав сертифікат учасника та мав змогу познайомитися з місцевими продуктами, з виробниками та гастрономічними традиціями регіону.

Захід зібрав представників ресторанної та винної індустрії, ентузіастів гастрономії та виноробства, а також науковців і студентів, що сприяло розвитку та популяризації принципів відповідального споживання та підтримки локальних виробників. Саміт також став майданчиком для обміну знаннями та досвідом у сфері еногастрономії, обговорення інноваційних підходів до приготування та подачі страв і напоїв, а також нових трендів у виноробстві та ресторанному бізнесі.

Обмін знаннями і досвідом серед учасників саміту дозволив зміцнити зв’язки між академічною спільнотою та професіоналами галузі, що сприятиме подальшому розвитку еногастрономічної культури в Україні та міжнародному визнанню української кухні і виноробства.

2 разів прочитано