Університет Туган-Барановського інформує: Геловін

Геловін — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах.

Традиції і символіка святкування Хеллоуїна

Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт, необхідно принести символічне пожертвування — винести на поріг будинку всілякі частування та ласощі. Діти напередодні Хеллоуїна традиційно вбираються в костюми всіляких потвор і містичних істот — Мумій, монстра Франкенштейна, відьом, злих духів і персонажів фільмів жахів, а потім обходять родичів і знайомих, збираючи так звану «данину» — солодощі та здобу, викрикуючи при цьому фразу: «Солодощі або життя!».

Студенти та викладач Боднарук О. А. кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно – ресторанної справи, та підприємництва, ДонНУЕТа, спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» прийняли активну участь на передодні свята Геловіну, організувавши конкурс офлайн

«Золотий гарбуз»

Студенти дуже старанно та креативно готували свої смаколики та вироби з гарбуза, тематично декорували та подавали свої вироби.

Вироби з гарбуза були представленні на загальне голосування працівниками та гостями університету в День відкритих дверей в ДонНУЕТі.

Гостям та працівникам університету було дуже складно визначити переможця, адже кожен виріб був дуже особливий та цікавий, студенти постаралися в приготуванні смаколикі, та виробів де були задіяні складні технологічні процеси, що приємно здивувало гостей, та поставили їх перед дуже важким вибором переможця.

Конкурс відбувався таким чином, кожному виробу був привласнений певний колір, і голосуючим потрібно було обрати колір виробу, який йому найбільш став до вподоби, та кинути у скриньку для голосів. В кінці конкурсу комісія з незалежних осіб, підраховували голоси, і той колір виробу який мав найбільшу кількість голосів став переможцем у конкурсі. Після підсумків конкурсу, студенти отримали відповідні нагороди та смаколики.

ПЕРЕМОЖЦЕМ конкурсу «Золотий гарбуз» стала

студентка ІІ курсу, гр.. ХТ-22

Катерина Мулик з виробом-смаколиком

Торт «Гарбузовий медовик»

96 разів прочитано