Круглий стіл щодо розвитку системи матеріального та морального заохочення в ДонНУЕТ (на підставі результатів оцінки за критеріями Премії з якості)

Круглий стіл щодо розвитку системи матеріального та морального заохочення в ДонНУЕТ (на підставі результатів оцінки за критеріями Премії з якості)

29 лютого 2024 р. в ДонНУЕТ було проведено круглий стіл щодо удосконалення системи матеріального та морального заохочення в університеті. Захід було організовано відповідно до цілей та завдань проєкту «Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області», що фінансується Європейським Союзом.

В засіданні взяли участь адміністрація ДонНУЕТ, директори ННІ, завідувачі кафедр, керівники та співробітники різних відділів та підрозділів університету, усі бажаючі.

Оцінка системи управління була здійснена в жовтні 2023 р. з використанням спеціально розробленої анкети.

Це було повторне опитування. Перше було здійснено восени 2021 р.

Повторне опитування проведено з метою оцінки тенденцій поліпшення в системі управління ДонНУЕТ.

Співробітникам ДонНУЕТ було запропоновано надати відповіді на 100 питань. Опитувальник був затверджений Радою з якості Університету. Опитувальник включав два розділи: в першому розділі були питання щодо важливості/не важливості різноманітних напрямів діяльності Університету, в другому розділі – респондент мав можливість оцінити стан тих напрямів діяльності, які були перелічені в першому розділі.

Положення розділів були гармонізовані з 9 критеріями моделі EFQM.

Усі питання (49 шт.) щодо бажаного рівня управління було поділено на 4 квартелі:

1 квартель (75-100%) – важливо

2 квартель (50-74,9%)

3 квартель (25-49,9%)

4 квартель (0-24,9%)

По відповіді «Важливо».

У перший квартель увійшли 14 напрямів діяльності, серед них: оцінка діяльності керівників, здійснення заходів щодо удосконалення освітнього процесу, роз’яснення усім стейкхолдерам основних положень стратегії Університету, узгодження з колегіальними органами обсягів та напрямів витрат, постійний розвиток інфраструктури, адекватне стратегії фінансове забезпечення, стимулювання творчої ініціативи співробітників, визначення показників процесів та їх цільових значень, взаємодія з випускниками, ціна на освітню послугу, претензії та скарги, участь у житті

громади, участь в волонтерських проєктах аналіз використання фінансових ресурсів.

У другий квартель увійшли 29 напрямів діяльності.

У третій квартель увійшли тільки 5 напрямів діяльності.

Усі питання (49 шт.) щодо досягнутого рівня управління було поділено на 4 квартелі:

1 квартель (75-100%) – досягнуто

2 квартель (50-74,9%)

3 квартель (25-49,9%)

4 квартель (0-24,9%)

По відповіді «Так» (досягнуто).

У перший квартель увійшли 3 напрями діяльності, а саме керівники забезпечують донесення загальних цілей розвитку Університету до кожного співробітника, керівники беруть участь в розробці, впровадженні та постійному удосконаленні системи менеджменту якості, існують процедури оцінки сприйняття університету суспільством.

У другий квартель увійшли 22 напрями діяльності, а саме здійснюється соціальна підтримка співробітників, постійно аналізується рівень задоволеності співробітників, існує перелік показників, за якими оцінюється робота по підвищенню задоволеності співробітників

У третій квартель увійшов такий напрям діяльності, як система визнання заслуг окремих співробітників.

В результаті обговорення напрямів розвитку системи матеріального та морального заохочення в ДонНУЕТ були прийняті наступні рішення: обговорити питання на засіданнях кафедр, сформувати пропозиції щодо розширення показників, за якими здійснюється заходи заохочення, розглянути можливість збільшення напрямів діяльності, за якими здійснюється заохочення, на засіданні Вченої ради ДонНУЕТ.

6 разів прочитано