Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: Міжнародний день інтелектуальної власності

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у бібліотеці ДонНУЕТ діє виставка, присвячена, Міжнародному дню інтелектуальної власності .

26 квітня відзначається Міжнародний день інтелектуальної власності (World Intellectual Property Day). Генеральна Асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ, World Intellectual Property Organization, WIPO) на засіданні у вересні 2000 року прийняла рішення про заснування цього свята. Датою для нього вибрали 26 квітня, оскільки в цей день була заснована організація WIPO, яка покликана сприяти охороні і розвитку інтелектуальної власності в усьому світі, і як спеціалізована установа ООН з питань творчості та інтелектуальної власності, веде свою діяльність насамперед на розширення і розвиток збалансованої та доступної міжнародної системи інтелектуальної власності.

Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини і вдосконаленні суспільства.

Міжнародний день інтелектуальної власності

5 разів прочитано