Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: 220-річчя від дня народження Проспера Меріме

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у ДонНУЕТ відбулась презентація, присвячена 220 – річчю від дня народження Проспера Меріме, яку підготували та провели бібліотека та кафедра іноземної філології, українознавства та соціально-правових дисциплін.

Драматург, новеліст, історик, етнограф і романіст, Проспер Меріме народився 28 вересня 1803 р. у Парижі. Творчість Меріме збігається з періодом взаємодії в літературі романтизму та реалізму. З одного боку, письменник залишається в колі ідей, тем та образів романтизму, з іншого – дивиться на них з відстані та підриває романтичний світогляд зсередини.

Проспер Меріме створив один зі світових образів – образ Кармен, який не лишає байдужим вже не одне покоління. Сюжет “Кармен” та образ героїні ліг в основу багатьох всесвітньо відомих музичних, художніх, кінематографічних творів.

Проспер Меріме

108 разів прочитано