Участь Університету Туган-Барановського у Міжнародному форумі «Економіка відновлення: національний та регіональний вимір»

18 квітня 2024 року завідувач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Ніколайчук О.А. та здобувачі Університету Туган-Барановського ОП «Готельно-ресторанний бізнес» взяли участь у Міжнародному форумі «Економіка відновлення: національний та регіональний вимір».

Організаторами Форуму виступили кафедра регіоналістики і туризму КНЕУ у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади,місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Асоціацією міст України, Українським союзом промисловців і підприємців, Державним агентством розвитку туризму України, Асоціацією готельних об’єднань та готелів міст України тощо.

Мета форуму: обговорення сучасного стану і перспектив розвитку громад, регіонів України та секторів національної економіки з урахуванням наявних викликів і загроз та розроблення стратегічних напрямів їх відновлення та розвитку у післявоєнний період.

Основними тематичними напрямами форуму були:

1.Проблеми відбудови України в умовах транзитивних і глобальних викликів.

2.Повоєнний розвиток громад на регіонів України: виклики і цивілізаційні тренди.

3.Форми секторальної підтримки: туризм як складова національної економіки.

4.Політика розвитку міст України в контексті наближення до вимог політики згуртованості ЄС.

5.Світовий досвід відновлення міст, постраждалих у результаті бойових дій.

6.Державна і регіональна політика та стратегії відновлення міст.

7.Відновлення міст на засадах смарт-економіки (діджитал трансформація, смарт-інфраструктура, онлайн публічні сервіси, кібербезпека).

8. Повернення українських біженців і внутрішньо переміщених осіб як ключовий чинник відновлення регіонів та міст.

9.Молодіжна політика у розвитку міст України.

10.Зміна парадигми публічного управління та адміністрування в Україні для повоєнного відновлення.

11.Адаптація безпеки міського середовища.

12.Відбудова енергетичної інфраструктури на засадах сталого розвитку.

13.Фінансове забезпечення відновлення міст та інвестиційна привабливість проектів у містах у післявоєнний період.

14.Політика відновлення та розвитку громад України через впровадження кластерних ініціатив та створення інноваційних туристичних продуктів.

15.Відновлення туристичної галузі і сфери гостинності в контексті європейської інтеграції.

16.Туризм як складова національної економіки, форми секторальної підтримки.

17.Інтеграція економічної науки, освіти та публічного управління та містом.

18.Професіоналізація стратегічного управління відновленням міст України.

У заході взяли участь авторитетні вітчизняні та міжнародні експерти з економіки та урбаністики, державної, регіональної та міської політики, представники профільних комітетів Верховної Ради України, Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, інших державних установ і громадських організацій, вітчизняні та міжнародні експерти у галузі туризму, керівники туроператорів та готелів, провідні вчені Національної академії наук України і закладів вищої освіти.

Під час заходу долучилися до пленарного засідання та взяли участь у панельній дискусії “Відновлення туристичної галузі і сфери гостинності України в контексті європейської інтеграції”.

Колектив кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Університету Туган-Барановського висловляє вдячніть за можливість долучитися до обговорення таких актуальних проблем! Відновлюємо економіку України разом!

8 разів прочитано