Викладачі та студенти Університету Туган-Барановського взяли участь в онлайн-лекції

Викладачі та студенти Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського взяли учать в онлайн-лекції викладача кулінарної академії, голови технологічного департаменту ТОВ «Mamamia» Сабірова Олександра «Традиційні та авторські технології заморожених десертів»

На лекції були розглянуті такі аспекти: доцільність використання рідкого азоту та додавання алкоголю у технології заморожених десертів. Розраховано хімічний склад у розроблених заморожених десертах з рослинною сировиною.

Розроблення технологічних карток та схем на нові види продукції, які впроваджено у виробництво.

Вміст мінеральних речовин, що суттєво підвищують харчову цінність заморожених десертів. Заморожені десерти містять важливі мікро- та макроелементи, такі як натрій, калій, кальцій, магній, купрум, ферум, сіліціум, фосфор, які дуже важливі для нормального розвитку організму.

Також не оминули і харчову, біологічну і енергетичну цінність заморожених десертів, яка визначається видом використаної сировини та вмістом в ній основних харчових речовин, а також умовами ведення технологічного процесу їх виробництва, тобто такими його параметрами, які забезпечать максимальне збереження цих речовин.

Колектив Університету Туган-Барановського дуже вдячний за високий рівень проведення даного заходу, за унікальну та корисну інформацію лекції.

257 разів прочитано