Вітаємо Яріну Анастасію Олегівну
Вітаємо Яріну Анастасію Олегівну, студентку групи ТРГ 18м, із зайнятим ІІ місцем у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» за напрямом «Інноваційні та ресурсоощадні технології харчової продукції».
ІІ етап конкурсу пройшов 21 листопада 2019 року у місті Києві в стінах Київського національного торгівельно-економічного університету.
У заході взяли участь 22 студенти, які презентували у фіналі власні наукові розробки. За звання переможця змагалися представники 12 закладів вищої освіти, в тому числі Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг).
З вітальним словом до фіналістів конкурсу звернулася перший проректор з науково-педагогічної роботи Н. В. Притульська, яка привітала молодих науковців, побажала натхнення в наукових дослідженнях і ефективності в реалізації наукових здобутків, підтримала студентів у їх прагненні до творчого пошуку.
До складу журі конкурсу увійшли:
проректор з наукової роботи С. В. Мельниченко – голова конкурсної комісії;
декан ФРГТБ, професор Н. І. Ведмідь;
завідувач кафедри технології та організації ресторанного господарства професор М. Ф. Кравченко;
президент ліги фітнес-дієтологів та нутриціологів, сертифікований лікар-дієтолог МОЗ України В. В. Сластін;
заслужений працівник сфери послуг, акредитований суддя World Association of Chefs Societies Л. П. Чуницька;
викладачі факультету: д.т.н., професор В. А. Гніцевич; д.т.н., професор Д. В. Федорова.
На розгляд конкурсної комісії було представлено 20 наукових робіт на актуальні та захоплюючі теми, учасники конкурсу презентували свої наукові здобутки, а всі охочі дегустували нові розроблені страви. Роботи, представлені доповідачами, мали високий науковий рівень і активно обговорювалися учасниками конкурсу, особливо вразили гостей ягідні десерти, солодкі фруктові муси біопротекторної дії, поживні напої з використанням харчових композицій, замороженні десерти підвищеної біологічної цінності.
На розгляд конкурсної комісії були представлені наукові розробки в галузі крафтових технологій: інноваційні технології прісного тіста, технології млинців з використанням гарбузового порошку, ковбасних виробів з харчовою антиоксидантною добавкою, впровадження принципів НАССР у технологію виробництва м’ясних охолоджених напівфабрикатів тощо.
Під час проведення конкурсу було визначено та відзначено переможців, усі учасники отримали сертифікати Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».
Робота Яріної Анастасії Олегівни на тему «Перспективи використання вторинної сировини у технології виробів з дріжджового тіста» не залишила без уваги висококваліфікованих членів журі, які відзначили сучасність, оригінальність і обґрунтованість ідеї. Було багато запитань та побажань у напрямках подальших досліджень.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!