новорічний анонс

Різдвяні страви для іноземних студентів Університету Туган-Барановського

Напередодні різдвяних свят в Університеті Туган-Барановського провели тематичний майстер-клас з приготування страв Різдвяного столу. Майстер-клас відвідали студенти-іноземці: Вальтерс із Камеруну та Адама, Луіс і Сомбо з Кот-д’Івуару.

Головним ведучим виступив Коренець Юрій Миколайович, старший викладач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва. Йому активно допомагали асистент кафедри Ольга Боднарук, голова студентського самоврядування ДонНУЕТ  Леван Гугунава та студентки другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Ельміра Абдуллаєва, Вероніка Попова та Ольга Тридубенко.

Ідея проведення такого презентаційного майстер-класу виникла давно, проте реалізована була цього року вперше.

«Ми подумали, що нашим іноземним студентам першого року навчання може бути самотньо вдалині від своєї батьківщини, родин, друзів. Особливо це може відчуватися в новорічні та різдвяні свята.

До того ж, за власним досвідом ми знаємо, як цікаво буває знайомитися з новою для себе культурною спадщиною, побутом та традиціями, знаходити нових друзів.

Тому ми вирішили запросити наших іноземних студентів до технологічної лабораторії для того щоб познайомити їх з культурною спадщиною святкування різдвяних свят в Україні, нашими побутом та традиціями», – ділиться з нами Юрій Миколайович.

У ході презентаційного майстер-класу наші іноземні гості дізналися про особливості святкування Різдва в Україні, кулінарні традиції  Святвечора, а також покращили свої знання української мови та культури.

Вони скуштували традиційні українські: кутю, узвар, вареники з вишнями, послухали колядки та дізналися про традиції святкування Святвечора в українських родинах.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері.

482 разів прочитано