1 грудня 2018 року у Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського відбулася грандіозна подія – Відкритий Фестиваль «Golden Opportunities». Цей проект містив цілий ряд активностей, покликаних надати знання про фінансову безпеку, корисні фінансові звички, особливості кухонь світу і секрети приготування страв високої кухні. Формат заходу – чотири інтенсивних школи, що йшли одна за одною.

Цей потужний цикл тренінгів був розроблений для всіх, хто шукає свою нішу в житті, хоче поспілкуватися з професіоналами своєї справи, зарядитися ентузіазмом для нових звершень.

Фестиваль «Golden Opportunities» розпочався з круглого столу «Нові банківські продукти та запобігання шахрайства з ними», спікером якого виступила керуюча відділенням АТ КБ «ПРИВАТБАНК» Альона Сергіївна Ступнікова. Слухачі енергійно брали участь у валютно-фінансовій вікторині, цікавилися можливостями та перспективами працевлаштування у банку, безпосередньо оволодівали сучасними фінансовими інструментами на власних мобільних пристроях.

Далі гості перейшли до імпровізованої експериментальної лабораторії на майстер-клас з оцінки якості та визначення фальсифікації продукції, який включав презентацію та експертизу з дегустацією кави, чаю та молочних продуктів. Ведучими майстер-класу були професіонали-коучі ДонНУЕТ: доцент кафедри підприємництва і торгівлі Надія Михайлівна Скляр та аспірантка кафедри підприємництва і торгівлі Марія Євгенівна Бондарчук.

Майстер-клас «Сучасна українська кухня Fusion» став центральною подією фестивалю, адже його широкій спільноті презентувала ведучий шеф-кухар кулінарної студії «Su.CHEF», переможиця проекту «МайстерШеф» Світлана Шептуха. Гостями майстер-класу стали близько семидесяти осіб, які із захопленням прослухали лекцію із сучасних тенденцій європейської кулінарної практики «Сторінки Європейської Кухні», стали учасниками кулінарного шоу, продегустували витвори кулінарного мистецтва, які народжувалися в руках Світлани та її асистентів просто на очах глядачів. Багато питань було задано Світлані із залу, які стосувалися її спогадів про участь в проекті «МайстерШеф», навчанні у кулінарній школі Le Cordon Blue Paris, рецептів та тонкощів приготування страв, а також її планів на майбутнє.

Для представників середніх загальноосвітніх шкіл та персоналу коледжів була запропонована лекція «Дуальна освіта», яку провела доцент кафедри маркетингу, менеджменту та публічного адміністрування Ірина Анатоліївна Карабаза, висвітливши основні кроки та успіхи ДонНУЕТ у цьому напрямку. Присутні активно включилися у дискусію, присвячену питанням впровадження принципів дуальної освіти у навчальний процес. Студент третього курсу Навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу Богдан Мєщанін, який має досвід проходження практики на Кіпрі у готелі Concorde Luxury Resort, показав та розповів аудиторії про свою подорож та навчання за принципом sandwich-education.

Тренінг «Інноваційні практики в сучасній освіті» від доцента кафедри іноземної філології та перекладу Ганни Михайлівні Удовіченко став заключним етапом фестивалю, де всі гості могли висловитися та здобути корисні знання. Захід завершився врученням сертифікатів.

Серед гостей фестивалю були представники різноманітної аудиторії – учні шкіл, абітурієнти та їх батьки, студенти та інші зацікавлені в тематиці фестивалю. Неабиякий інтерес захід викликав і у місцевих ЗМІ: до нас завітали кореспонденти ТРК Рудана та міського порталу KRIVBASS.CITY. Маємо сподівання, що досвід проведення Фестивалю та високий рівень зацікавленості внутрішньої і зовнішньої аудиторій дозволять нам започаткувати гарну традицію та проводити цей захід на регулярній основі.