Підсумки засідання Вченої ради ДонНУЕТ

Сьогодні, 26 березня 2020 р., відбулося чергове засідання Вченої ради Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Засідання проходило в он-лайн режимі.

Засідання розпочалося з привітання в.о. ректора Університету Чернеги О. Б. і НПП з отриманням вченого звання професора (Слободянюк Н. О., завідувача кафедри фінансів та банківської справи, д.е.н., доцента) та вченого звання доцента (Назаренко І. А. – к.т.н., доцент кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва).

На засіданні у Skype були присутні 18 осіб із 25 загального складу Вченої ради: Чернега О. Б., в.о. ректора Університету, д.е.н., професор; Богатирьова Г. А. – учений секретар, доцент кафедри туризму та країнознавства, к.пед.н., доцент; Барабанова В. В. – директор ННІРБТ, к.е.н., доцент; Бочарова Ю. Г. – завідувач кафедри економіки та міжнародних відносин, д.е.н., доцент; Горіна Г. О. – завідувач кафедри туризму та країнознавства, д.е.н., професор; Іванова Н. С. – завідувач кафедри маркетингу, менеджменту та публічного адміністрування, д.е.н., професор; Літус О. Є. – керівник відділу інноваційних освітніх технологій; Лохман Н. В. – завідувач кафедри економіки та бізнесу, д.е.н., доцент; Омельченко О. В. – завідувач кафедри загальноінженерних дисциплін та обладнання, к.т.н., доцент; Нєізвестна О. В. – директор ННІЕУА, к.е.н., доцент; Никифоров Р. П. – перший проректор, к.т.н., доцент; Ніколайчук О. А. – завідувач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва, к.е.н.; Остапенко С. А. – завідувач кафедри іноземної філології, українознавства та соціально-правових дисциплін, к.пед.н., доцент; Роминуха А.Л. ‒ голова первинної профспілкової організації ДонНУЕТ, к.іст.н., доцент; Снігур К. В. – керівник відділу зв’язків з громадськістю та профорієнтації; Хаврова К. С. – в.о. директора ННІБГ, к.е.н., доцент; Шендригоренко М. Т., завідувач кафедри обліку та аудиту, к.е.н., доцент; Яковенко Ю. В. – аспірант.

На черговому засіданні Вченої ради були розглянуті планові питання порядку денного й ухвалені рішення:

  1. Про виконання Стратегії розвитку Університету до 2020 р.: програма 7 «Самореалізація та професійне зростання». Ухвалили рішення щодо: внесення змін до Стратегії; розробки плану підвищення кваліфікації НПП на 2020 р.; розробки плану заходів щодо участі викладачів у англомовних освітніх програмах, міжнародних освітніх і наукових проєктах; запровадження в дію Положень «Про конкурси ДонНУЕТ» та «Про гранти Університету»; розробки плану підготовки до проведення конкурсного відбору в 2020 р. на отримання грантів Університету для виконання наукових досліджень.
  2. Стан виконання програми 4 «Підвищення якості освітньої діяльності Стратегії розвитку Університету до 2020 р. Ухвалили рішення щодо розробки пропозиції щодо інтеграції інструментів антиплагіатної перевірки письмових робіт до платформи moodle.donnuet.edu.ua.
  3. Про діяльність Ради молодих учених ДонНУЕТ. Прийнято рішення про призначення головою Ради молодих учених Янковського В. А.
  4. Про організацію профорієнтаційної роботи ННІ Університету. Ухвалили рішення про забезпечення виконання в повному обсязі заходів профорієнтаційної роботи до кінця 2019-2020 н.р. й розробки плану заходів на 2020-2021 н.р.
  5. Про затвердження програм вступних іспитів, співбесід, фахових вступних випробувань та білетів для вступу на навчання у 2020 р.
  6. Про рекомендацію до друку колективних монографій. Ухвалили одноголосно рекомендувати до друку колективні монографії: кафедри технології в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва «Інноваційні технології десертної продукції на основі білково-вуглеводного напівфабрикату» й монографію кафедри економіки та бізнесу «Інноваційний розвиток підприємств в парадигмі інтелектуалізації економіки».
  7. Про зміну наукового керівника здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії.
  8. Звіт про виконання рішень Вченої ради за березень 2020 р. – внесені терміни коригувальних дій щодо виконання п. 6, 7, 8.
  9. Про внесення змін до Положення П ДонНУЕТ 02.01-01-2020 «Про організацію освітнього процесу» – зміни затверджені одноголосно.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

366 разів прочитано