Участь Університету Туган-Барановського у роботі  круглого столу «Візія: майбутнє готельно-ресторанного і туристичного сервісу Західного регіону України»

1 травня 2024 року завідувач кафедри  технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва О.А. Ніколайчук та здобувачі Університету Туган-Барановського ОП «Готельно-ресторанний бізнес» взяли  участь у роботі  круглого столу «Візія: майбутнє готельно-ресторанного і туристичного сервісу Західного регіону України», який пбув організований  Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.

Метою заходу було  привернення уваги науковців та фахівців-практиків до проблем готельно-ресторанного і туристичного бізнесу як до потужного інструменту популяризації української культури, гастрономії, природних рекреаційних ресурсів, локальних продуктів та сировини; вивчення успішного досвіду організації та розвитку туристичних дестинацій, у тому числі у різних регіонах України, формулювання візії та окреслення шляхів повоєнного відновлення українського туризму та готельно-ресторанного бізнесу
Спікерами заходу виступили:
–  ДАРІЯ СОНЯЧНА, радниця голови  Державного агентства з розвитку туризму України, тема доповіді «Розвиток трансобласних туристичних маршрутів: створення туристичних магнітів та їх промоція»;
–  СЕРГІЙ ТОЛСТІХІН, експерт з розвитку туризму в громадах, ведучий телепрограм про сільський туризм, блогер, автор тренінгів по створенню сільських садиб, розробці туристичних маршрутів, власник сільської зеленої садиби на Бакоті «Дім мандрівника», автор численних туристичних карт і маршрутів, тема доповіді «Від розважального до реабілітаційного туризму. Приклади з Бакоти»;
–  ІНЕСА НОСЕНКО, Голова правління ГО «Дивосвіт» (Запоріжжя), членкиня правління «Спілки зеленого сільського туризму України» (Київ), віцепрезидентка академії Сільського розвитку, тема доповіді «Практика створення інклюзивного, полікультурного, туристичного об’єкту у депресивному селі: успіхи, невдачі та можливості»;
–  ОЛЕКСАНДР КОВАЛЬ, керівник «Турінформ Закарпаття», викладач факультету туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету, тема доповіді «Крафтові продукти як конкурентна перевага регіону: використання місцевих крафтових продуктів для залучення та утримання туристів».
Кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва вдячна кафедрі харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ та особисто доценту кафедри  Тетяна Незвещук-Когут за  можливість долучитися до обговорення актуальних проблем сфери гостинності.

 

 

6 разів прочитано