Участь кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та туризму в науково-практичних конференціях

Вже стало доброю традицією для викладачів та студентів кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та туризму, які викладають та навчаються на ОП «Ресторанні технології», приймати участь в щорічних спеціалізованих науково-практичних конференціях, які проходять на базі Національного університету харчових технологій, м. Київ. Цей рік не став винятком.

23 вересня 2025р. відбулася IX Міжнародна конференція «Інноваційні технології в хлібопекарському виробництві». Співорганізаторами заходу виступили об’єднання Укрхлібпром, Інститут продовольчих ресурсів, Всеукраїнська асоціація пекарів та ТОВ «АККО Інтернешнл».

На конференції було розглянуто наступні питання: стан та проблеми хлібопекарської галузі (доповідач О. Васильченко, генеральний директор «Укрхлібпром»), перспективи розвитку галузі (доповідач О. Тараненко, президент Всеукраїнської асоціації пекарів), сучасні тренди у формуванні якості зерна пшениці та пшеничного борошна (доповідач Д. Жигунов, д.т.н., проф., завідувач кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів ОНТУ), сучасне технологічне обладнання для хлібопекарських підприємств (доповідач В. Погребняк, директор компанії «РОДАЛС») та багато інших.

А вже наступного дня, 24 вересня, викладачі та студенти нашої кафедри доєдналися до роботи XII Міжнародної науково-практичної конференції «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Вступне слово мав завідувач кафедри технологій хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ, д.т.н., проф. В. Ковбаса, який виступив з доповіддю «Світлої пам’яті Дорохович Антонелли Миколаївни – Науковця та Вчителя». Далі ми з цікавістю прослухали доповіді президента асоціації «Укркондпром» О. Балдинюка «Кондитерська галузь України в 2025 році: проблеми та перспективи», генерального директора представництва Бюлер АГ в Україні А. Шарана «Використання оптичного сортування інгредієнтів для кондитерського та хлібопекарського виробництва», д.т.н., проф. О. Самохвалової із Державного біотехнологічного університету, м. Харків «Технологічний потенціал багатофункціональних рослинних паст у технологіях мармеладно-пастильних виробів» та інші.

За ці два дні плідної роботи спеціалізованих науково-практичних конференцій ми дізналися багато чого цікавого, актуального, сучасного, інноваційного в хлібопекарській та кондитерській галузях.

Дякуємо організаторам за можливість доєднатися до роботи наукових заходів! Бажаємо усім натхнення та перемоги!

222 разів прочитано