Серія інтерв’ю зі стейкхолдерами: мотивація до навчання та розвитку

Соціальний проєкт «ДонНУЕТ в обличчях» розказує історії людей, чиє життя так чи інакше пов’язано з Університетом Туган-Барановського. Зараз “ДонНУЕТ в обличчях” – це серія інтерв’ю зі стейкхолдерами Університету Туган-Барановського, аби разом створити спільні показники успішності.

Ми поспілкувалися з Бойко Юлією Олегівною, щоб отримати думки для подальшого опрацювання.

  • Знайомство, історія та досвід. Розкажіть про вашу організацію (найважливіші факти). Розкажіть трохи про свою посаду?

Я працюю у міжнародній компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка у 2022 році зайняла 6 місце зі 100 найкрупніших приватних компаній в Україні по думці Forbes.

Що цікавого я можу розповісти про компанію? Ну по-перше – АМКР лідер  українського ринку, і української економіки і входить в топ компаній на міжнародному ринку, як найбільший експортер України. Також компанія за 15 років інвестувала близько 7 млрд грн в екологію, скоротивши шкідливі викиди на 40%.

Також важливий факт в тому, що діяльність комбінату охоплює весь виробничий ланцюжок від видобутку залізняку та виробництва коксу до виготовлення готової металопродукції.

У 2023 році «АрселорМіттал Кривий Ріг» виділив на допомогу в боротьбі з російською агресією та постраждалим від війни 269 мільйонів гривень.

Після руйнування в червні 2023 року російськими терористами-агресорами дамби Каховської ГЕС, яка викликала широкомасштабну екологічну та гуманітарну катастрофу, склалася загроза повного припинення водопостачання до Кривого Рогу й до заводу. Тому підприємство у тісній співпраці  з владою міста у найкоротший термін виконало два масштабних інфраструктурні проєкти:

  • Розширення водозабірного каналу річки Саксагань. Проєкт мав на меті збільшити пропускну здатність транспортування води з КРЕСівського водосховища до водосховища «Південне».
  • Створення з нуля 4-кілометрового водогону з річки Інгулець до водосховища «Південне» у рекордні терміни – 20 днів. Варто зауважити, що після запуску водогону пріоритет у відновленні водопостачання надавався місту, а лише потім – заводу для відновлення виробництва сталі та прокату.

Підприємство також надало понад 4 тисячі тонн будівельних матеріалів та палива, а також електричного обладнання силам оборони України.

Я працюю фахівцем у бюро з оформлення договорів департаменту з продажу. Моя робота полягає у тому, що я оформлюю заключення договорів з новими клієнтами компанії, додаткові угоди та пролонгації, замовлення на основну продукцію «АрселорМіттал Кривий Ріг» та виставлення рахунків за замовлення. Також веду облік, контроль та реєстрацію документів.

  • Робочий процес. Розкажіть, що спонукало вас і вашу команду до співпраці з Університетом Туган-Барановського? 

Чому саме ДонНУЕТ? Тому що, це те місце, де я починала пізнавати економіку та супутні предмети, які у подальшому допомогли мені в роботі.

Перша причина, яка спонукала мене до співпраці з Університетом – це мотивація студентів до навчання та розвитку, показати те, що диплом це не просто аркуш картону, а сходинка саморозвитку і що ти можеш працювати по професії, що знання отримані на парах ти будеш використовувати.

Друга – це розповісти студентам таку інформацію про підприємство, якої немає в інтернеті, познайомити їх з процесом роботи у моєму департаменті і про можливості роботи. Розповісти, що вони теж можуть спробувати побудувати  кар’єру на «АрселорМіттал Кривий Ріг», що їх знання будуть їм тільки у нагоді.

  • Показники успіху. Як виглядає успіх у ваших очах та очах вашої команди? Чого ви прагнете досягти своєю роботою?

Для кожного успіх має різний сенс. Для мене успіх виглядає як гармонія та задоволення від життя, баланс між роботою та відпочинком, сім’єю. Це можливість самореалізації та реалізації і розвитку в роботі. Успіх – це коли ти постійно зростаєш, освоюєш нові навички, відкриваєш щось нове та корисне для себе. Це коли ти не боїшся відповідальності та впевнено йдеш до своєї мети, та вибудовуєш свій кар’єрний шлях.

Своєю роботою я прагну досягти кар’єрного зростання, для самореалізації, для більшого заробітку та для того, щоб в мене була можливість подорожувати світом та ні в чому собі не відмовляти.

13 разів прочитано