Магістри-філологи на засіданні Євроклубу “Stream”

26 вересня 2024 року студентки групи ФЛ-24М разом з іншими криворізькими студентами взяли участь у засіданні  Євроклубу “Stream” КНУ.

Засідання було присвячене діяльності ZOA – міжнароднох організації з надання допомоги та реабілітації. Під час засідання Анна Дінкельман (Нідерланди) щиро ділилася враженнями від своєї роботи в гуманітарних місіях в Україні, Судані та Греції. Було розглянуто принципи ZOA: нейтральність, незалежність, гуманізм і об’єктивність. Під час зустрічі магістрантки ДонНУЕТ Лисогор Марія і Уголькова Марина разом з багатьма іншими студентами цікавилися і обговорювали з Анною та її командою 50 річний досвід нідерландської організації, який стосується допомоги людям, які постраждали від насильницьких конфліктів та стихійних лих у нестабільних ситуаціях не лише в Україні, а й Колумбії, Греції, Мадагаскарі, Судані та інших країнах Африки.

Зустріч була дуже інформативною та цікавою. Студенти мали нагоду поласувати смаколиками під час чаювання, зокрема голландським печивом, отриманим як подарунок за правильно розшифровану абревіатуру організації. Для багатьох хлопців та дівчат таке спілкування англійською мовою з іноземкою було вперше, тому питання стосувалися не лише того, як ZOA допомагає цивільним людям  оговтатися від війн, криз, стихійних лих, а й культури, традицій, діяльності інших волонтерських організацій, інформаційних технологій, підтримки українського війська та планів на майбутнє.

 

 

4 разів прочитано