Вебінар «Використання мобільного додатку General Surgery Instruments задля поліпшення роботи медичного перекладача»

Сучасний ринок програмних продуктів пропонує великий вибір інструментів – мобільних додатків і програм, які можуть бути ефективно використані у підготовці майбутніх фахівців. Широкий спектр і різноманітність існуючих мобільних ресурсів дозволяють обирати додатки відповідно до індивідуальних потреб, інтересів і рівнів мовної підготовки студентів.

13 квітня 2023 року студенти спеціальності «Філологія» бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти мали нагоду зустрітися із Михайлом Денисенком (перекладачем, якій працює у благодійній організації «Лікарі без кордонів – Бельгія». більш відомою як Médecins Sans Frontières / Doctors Without Borders) та отримати інформацію про мобільний додаток General Surgery Instruments та особливості його застосування в роботі перекладача.

Михайло зазначив, що мобільний додаток General Surgery на даний момент є найкращим і найбільш корисним з усіх, якими він користувався. За допомогою цього додатка можна знайти будь-які найменування, що стосуються хірургії (загальні хірургічні, операційні, лапароскопічні інструменти тощо).

Із власного досвіду роботи в медичній організації «Лікарі без кордонів» спікер запевнився у перевагах застосування цього додатку під час роботи в міській лікарні, де доводилось бути безпосередньо в середині операційної кімнати і виконувати переклад для лікаря-хірурга зі Сполучених Штатів Америки. До ознайомлення з додатком було важко, адже не було попереднього досвіду роботи в медицині. Дана програма значно полегшує роботу, бо містить значну кількість дуже корисної лексики.

Михайло також зазначив, що General Surgery був дуже корисним й при перекладі запитів з різних лікарень, тому що запит міг містити назви різного типу обладнання, хірургічного в тому числі.

Зустріч студентів ДонНУЕТ з професіоналом-практиком мала і прикладний характер, адже було продемонстровано додаток General Surgery в дії: знаходження назв медичних інструментів, що є в медичному обороті кожен день, починаючи з простого скальпелю до спеціалізованих інструментів (наприклад: ретрактор сечового міхура Millin).

На думку професіоналів, використання мобільних додатків під час навчання перекладу підвищує мотивацію і пізнавальну активність студентів, допомагає індивідуалізувати навчання, усуває психологічний барʼєр у використанні іноземної мови, сприяє формуванню комунікативної компетенції та інтенсифікації самостійної роботи студентів.

70 разів прочитано