Бібліотека Університету Туган-Барановського інформує: День пам’яті про Чорнобильську катастрофу

У грудні 2016 року Генеральна асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції сталися два вибухи та пожежа. Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики. Дана аварія призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних та гуманітарних наслідків: мільйони гектарів забруднених радіацією земель, лісів та водойм, втрата здоров’я сотень тисяч людей та чисельні людські жертви. Десятки населених пунктів назавжди зникли з карти України.

У межах плану дій Центру європейської інтеграції, який створено в ДонНУЕТ відповідно до цілей та задач за грантовим проєктом “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області”, у бібліотеці ДонНУЕТ відбулась презентація до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

26_квітня_Міжнародний_день_пам’яті_про_Чорнобильську_катастрофу

80 разів прочитано