Університет туган-Барановського інформує: вступ на бакалавра у 2024 році

Міністерство освіти і науки України оприлюднило проєкт Порядку прийому до закладів вищої освіти у 2024 році.

ОСНОВНЕ З ПРОЄКТУ:

Вступ до закладів вищої освіти у 2024 році відбуватиметься на підставі результатів національного мультипредметного тесту, творчого конкурсу, співбесід і розгляду мотиваційних листів.

Планується, що для вступу і на бюджет, і на контракт абітурієнти мають скласти НМТ з чотирьох предметів. Три предмети будуть обовʼязковими (українська мова, математика, історія України), а один предмет – за вибором учасника (українська література, географія, біологія, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська мова).

Вступники на мистецькі та спортивні спеціальності, окрім НМТ, мають пройти творчий конкурс у закладі освіти, до якого планують вступати.

Замість результатів НМТ 2024 року, можна буде використати результати НМТ 2022 або 2023 року, ЗНО 2021 років чи матурального іспиту.

Вступники, які мають право на спеціальні умови вступу, зможуть узяти участь у конкурсному відборі на підставі співбесіди за тими ж предметами, які складають вступники на НМТ.

Передбачено, що, крім вступних випробувань, усі вступники мають написати мотиваційні листи. Текст мотиваційного листа вступник має додати до кожної поданої електронної заяви.

Під час вступної кампанії діятимуть різні конкурсні пропозиції: відкриті (тобто за широким конкурсом), фіксовані та небюджетні.

Більше про це – на сайті osvita.ua

20 разів прочитано