Університет Туган-Барановського інформує: лекція «Технологічні особливості сучасного хлібопечення» від  бренд-шеф-пекаря Віти Ланської

18 жовтня 2023 р. для бакалаврів ОП «Ресторанні технології» в рамках вивчення дисциплін «Харчові технології» (лектор к.т.н., доцент Слащева Аліна Вячеславівна) відбувся практикум-лекторій на тему «Технологічні особливості сучасного тістоведення. 12 технологічних процесів від замісу до випікання».

Лекторій проводила Віта Ланська (Козар) – відома в Україні та за кордоном бренд-шеф-пекар, керівник Департаменту «Bakery» «Restotia Group» http://restoria-group.com.ua/ (м. Київ), викладач із хлібопечення у кулінарній школі «Chefs Academy» http://chefs-academy.com/, шеф-координатор із хлібопечення у «Resto Space» http://restospace.com.ua. Майбутні фахівці харчової галузі мали можливість вдосконалити знання щодо сучасних технологій тістоведення, серед яких особливо цікавими виявилися практичне застосування холодного бродіння, заквасок та заварок, а також технологічні особливості бездріжджового, мультизернового та безглютенового хліба.

Особливою «родзинкою» цієї зустрічі стала можливість віртуальної екскурсії на виробництво «Bakery» супермаркету «Велмарт» (м. Ужгород) від «Restotia Group». Віта Дмитрівна провела віртуальний тур, де було розглянуто технологічні процеси виробництва заварок, заквасок, різних видів тіста та асортиментного ряду виробів, роботу спеціалізованого обладнання. Впевнені, що набуті знання сприятимуть підвищенню рівня науково-теоретичної та професійної підготовки наших здобувачів ВО.

Колектив ДонНУЕТ та студентство дякує Віті Дмитрівні за цікавий, насичений, мотивуючий лекторій та з нетерпінням чекає на нові зустрічі!

75 разів прочитано